Antena Meniu Search
x

Islamiștii Boko Haram au ucis 38 de persoane în Niger, în majoritate femei și copii

Islamiștii Boko Haram au ucis 38 de persoane, în majoritate femei și copii, în atacuri comise în noaptea de miercuri spre joi în sud-estul Nigerului, a anunțat ministrul de interne din această țară

Islamiștii Boko Haram au ucis 38 de persoane, în majoritate femei și copii, în atacuri comise în noaptea de miercuri spre joi în sud-estul Nigerului, a anunțat ministrul de interne din această țară

Atacurile au fost comise asupra a două sate din regiunea Diffa, a precizat ministrul Hassoumi Massaoudou la postul public de radio.

"Bilanțul total provizoriu este de 38 de civili morți, dintre care 14 bărbați, 14 femei și 10 copii", a adăugat el.

Este cel mai mare număr de morți înregistrat în Niger de când această țară a intrat, la începutul lunii februarie, în războiul împotriva grupării armate nigeriene.

Potrivit unui locuitor dintr-unul din satele atacate, citat de postul de televiziune Anfani, care dispune de un birou în capitala provincială Diffa, atacatorii au ajuns în cursul serii, "au tras focuri de armă și au dat foc la tot ce le cădea în cale".

"Unii dintre civili au fost arși de elemente ale Boko Haram, iar alții au fost împușcați", a precizat Anfani.

Un jurnalist independent contactat la Diffa de AFP a indicat că "luptătorii Boko Haram au venit din Nigeria".

Cele două localități atacate se află în apropierea râului Komadougou Yové care marchează frontiera dintre Niger și Nigeria, a indicat o sursă umanitară.

Islamiștii au venit din Nigeria cu mașini, "pe care le-au lăsat la frontieră și au luat-o pe jos să atace cele două sate", a povestit jurnalistul independent, adăugând că atacatorii "au forțat femeile și copii să intre în case, după care le-au dat foc".

Este cel mai sângeros atac atribuit grupării Boko Haram în NIger de la cel de la sfârșitul lui aprilie de pe Insula Karamga, pe lacul Ciad, când 74 de persoane au fost ucise, dintre care 46 de soldați. Alți 32 de militari sunt în continuare dați dispăruți.

Forțele de securitate din Niger desfășoară operațiuni aeriene și terestre pentru a-i "prinde și neutraliza" pe atacatori, a mai spus ministrul de interne, care a promis că guvernul va face tot posibilul pentru "a urmări peste tot și a învinge definitiv aceste hoarde teroriste".

La Ciad, un dublu atentat atribuit de asemenea Boko Haram s-a soldat luni cu 33 de morți în capitala N'Djamena.

Forțele armate din Nigeria, Ciad, Niger și Camerun luptă împreună împotriva insurgenților Boko Haram, care au jurat credință grupării jihadiste Statul Islamic (SI). Armatele celor patru țări au reușit să le administreze mai multe înfrângeri serioase islamiștilor Boko Haram în confruntările din ultimele luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Islamiștii Boko Haram au ucis 38 de persoane în Niger, în majoritate femei și copii