Antena Meniu Search
x

Video Israelul şi-a intensificat ofensiva terestră în Fâşia Gaza. Un român printre cei 239 de ostatici capturaţi de Hamas. Soţia lui Tal: "Am nevoie de ajutorul vostru"

Război Israel - Hamas. Israelul îşi intensifică activitatea terestră în Fâşia Gaza. Este anunţul făcut de armată în contextul în care a atacurile aeriene au început să se înmulţească semnificativ. Între timp, Ela, soţia românului cu dublă cetăţenie, capturat de Hamas, a ajuns la Bucureşti şi cere ajutor pentru a-l aduce pe Tal înapoi acasă. 

de Redactia Observator

la 30.10.2023, 08:56

Vezi și

Noaptea s-a aşternut peste Fâşia Gaza cu o nouă ploaie de bombardamente. Purtătorul de cuvânt al armatei dă de înţeles că acesta este doar începutul. 

Daniel Hagari, purtător de cuvânt armată: Activitatea terestră în Fâşia Gaza continuă şi se intensifică. Forţele terestre, aeriene şi maritime au acţionat deja în Gaza şi au eliminat mai mulţi terorişti. 

Invazia terestră masivă este iminentă

Invazia terestră masivă este iminentă. O demonstrează noi imagini din oraşul Sderot, aflat la graniţa cu enclava, în care au fost surprinse mai multe vechicule blindate. Armata avertizează că şi atacurile aeriene se vor înmulţi considerabil. 

Pe acelaşi subiect

Conflictul continuă însă şi cu Libanul. Ieri, rachetele lansate de gruparea Hezbollah au distrus un apartament în nordul Israelului, iar armata a răspuns pe măsură. 

Între timp, Israelul a anunţat că numărul persoanelor răpite de militanţii Hamas a ajuns la 239. Printre ei şi Tal Chaimi, în vârstă de 41 ani, cu cetăţenie română. Ela, soţia lui rămasă acum singură cu trei copii, a aterizat aseară pe Aeroportul Otopeni. Cu ochii în lacrimi, a cerut ajutor pentru a-l aduce pe Tal înapoi acasă. 

Român printre ostatici

Ela Chaim: Tal, fii puternic! Te iubim cu toţii! Ne este foarte dor de tine şi ne rugăm să fim din nou împreună. 

Ela speră din răsputeri să obţină sprijin din partea guvernului de la Bucureşti pentru a-şi revedea soţul. 

Ela Chaimi: Am nevoie de ajutorul vostru! Am nevoie disperată de ajutorul vostru! Ultima mea informaţie despre el este de când a plecat din casă la ora 6:45. Apoi, l-am sunat pe la 8:30. De atunci... nu am mai auzit nimic de el. 

În Daghestan, sosirea unui avion din Tel Aviv s-a încheiat cu violenţe. Zeci de oameni au pătruns pe aeroportul din capitală distrugând bariere şi forţând porţile terminalului. 

Au înconjurat inclusiv un avion, iar imaginile îl surprind pe un bărbat în timp ce se urcă pe aripa aeronavei. Israelul a cerut Rusiei să-i protejeze pe toţi cetăţenii israelieni şi evrei după ce zece persoane au fost rănite aseară. 

În Fâşia Gaza, palestinienii îşi numără pierderile după bombardamentele din ultimele zile. Bilanţul morţilor a urcat la peste 8.000, în timp ce 20.000 de oameni au fost răniţi, conform Ministerului Sănătăţii. Morţii au început să fie înmormântaţi în gropi care erau deja ocupate.

Multe cadavre sunt încă printre resturile clădirilor bombardate. Rudele şi prietenii sapă, disperaţi, cu mâinile goale. Din când în când, un miracol le dă speranţă.

De foame, mii de palestinieni au jefuit depozitele ONU şi au luat făină, apă şi alte alimente. Organizaţia Mondială a Sănătăţii s-a declarat îngrijorată după ce Israel a cerut evacuarea spitalului Al Quds, în care se adăpostesc 12 mii de oameni. Fâşia a recăpătat accesul la Internet şi telecomunicaţii, iar oficialii spun că asta se datorează în special intervenţiei Statelor Unite. Organizaţiile umanitare au anunţat ieri şi că zeci de camioane cu ajutoare au intrat în enclavă după ce Israelul a promis permiterea unui acces mai mare al convoaielor. 

Manifestaţiile în semn de solidaritate cu palestinienii s-au răspândit peste tot în lume. Într-unul dintre cele mai mari proteste din Spania de la începutul războiului, 35 de mii de oameni au ieşit în stradă fluturând steagul Palestinei. 

În Atena, oamenii au expus imaginii cu ostaticii din Gaza, lângă care au pus flori albe şi câte un balon roşu. La câţiva kilometri distanţă, cinci mii de persoane au luat-o la pas către ambasada Israelului scandând sloganuri pro-palestiniene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Israelul şi-a intensificat ofensiva terestră în Fâşia Gaza. Un român printre cei 239 de ostatici capturaţi de Hamas. Soţia lui Tal: "Am nevoie de ajutorul vostru"