Antena Meniu Search
x

Foto Italia a blocat TikTok pentru utilizatorii a căror vârstă nu este verificată, după ce o fetiţă de 10 ani a murit asfixiată în timpul unei provocări

Autoritatea pentru protecţia datelor personale din Italia a emis vineri un comunicat prin care cere aplicaţei Tik Tok să blocheze conturile utilizatorilor din Italia a căror vârstă nu a putut şi nu poate fi verificată. Decizia vine după ce o fetiţă de 10 ani din Palermo a murit asfixiată în timp cerăspudnea unei provocări pe platformă.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 23.01.2021, 22:25

Antonella Sicomero avea 10 ani
Italia a blocat TikTok pentru utilizatorii a căror vârstă nu este verificată - Facebook/Antonella Sicomero/Tik Tok
  • Nu a existat niciun răspuns imediat din partea TikTok
  • Decizia vine după ce o fetiţă de 10 ani a murit asfixiată, în timp ce făcea o provocare

Într-o declarație, autoritatea de reglementare a spus că, deși TikTok s-a angajat în interzicerea înregistrării copiilor cu vârsta sub 13 ani, regula poate fi uşor ocolită de utilizatori.

Ca urmare, Italia a cerut blocarea conturilor care nu pot confirma vârsta şi nu pot fi verificate până în data de 15 februarie, în aşteptarea informaţiilor suplimentare inclusiv în cazul anchetei fetiţei decedate. Un purtător de cuvânt a declarat că acest lucru înseamnă că utilizatorii conturilor neconfirmate nu vor mai putea încărca videoclipuri sau interacționa cu alte persoane de pe platformă.

Nu a existat niciun răspuns imediat din partea TikTok, aplicaţie care este deținută de China ByteDance și care a crescut rapid în popularitate în întreaga lume, în special în rândul adolescenților.

Decizia drastică vine după ce în Palermo, Sicilia, o fetiţă de 10 ani a murit asfixiată, în timp ce făcea o provocare pentru un clip pe aplicaţie. Copila se legase la gât cu o curea, cu scopul de a nu respira cât mai mult timp posibil, în timp ce lăsase telefonul ca să înregistreze întregul moment.

A fost găsită inconştientă chiar de sora ei mai mică, în vârstă de 5 ani, cea care a alertat familia, apoi transportată de urgenţă la spital, unde a fost declarată moartă la scurt timp.

"Jocul fularului" sau ”blackout challenge”, în care copiii îşi blochează respiraţia până la leşin, pentru a experimenta senzaţii tari, provoacă în fiecare an accidente, unele dintre ele mortale.

Procurorii au deschis o anchetă cu privire la posibila incitare la sinucidere și caută să vadă dacă cineva a invitat-o ​​să participe la provocarea periculoasă.

Nu este prima dată când platforma Tik Tok este implicată într-un scandal de această amploare. În august 2020, o adolescentă de 15 ani a murit în urma unei supradoze cu Benadryl. Fata a văzut pe aplicaţie provocarea, devenită virală, în care îţi administrezi doze mai mari de medicament antialergic pentru halucinaţii.

În luna mai a aceluiaşi an, alţi trei adolescenţi din Fort Worth, Texas au fost spitalizaţi după ce au înghiţit doze excesive de Benadryl, ca parte a “provocării”.

Un purtător de cuvânt al TikTok a declarat la acel moment că platforma de socializare, odată aflând de provocarea Benadryl „a eliminat rapid cantitatea de conținut găsită”.

„Siguranța și bunăstarea utilizatorilor noștri reprezintă principala prioritate a TikTok. Nu permitem conținut care încurajează, promovează sau glorifică provocările periculoase care ar putea duce la vătămare”, a adăugat atunci purtătorul de cuvânt al companiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Italia a blocat TikTok pentru utilizatorii a căror vârstă nu este verificată, după ce o fetiţă de 10 ani a murit asfixiată în timpul unei provocări