Antena Meniu Search
x

Italia a raportat al treilea record consecutiv de cazuri Covid. Crește numărul deceselor, dar și cel al pacienților din Terapie Intensivă

Italia a raportat sâmbătă al treilea record consecutiv de cazuri Covid-19. Ministerul Sănătății a anunțat că în 24 de ore au fost înregistrate 54.762 de noi infectări, față de 50.599 cu o zi înainte.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 26.12.2021, 07:21

Italia a raportat al treilea record consecutiv de cazuri Covid. Crește numărul deceselor, dar și cel al pacienților din Terapie Intensivă - Shutterstock

Numărul deceselor cauzate de coronavirus a crescut sâmbătă la 144, față de 141, câte au fost înegistrate vineri, relatează Reuters.

Italia a raportat de la izbucnirea pandemiei 136.530 de decese la pacienți confimați cu Covid, al doilea cel mai mare număr din Europa, după Marea Britanie, și al nouălea cel mai mare din lume.

Până în prezent, Italia a înregistrat 5,57 milioane de cazuri Covid. 

Crește numărul pacienților la Terapie intensivă

Pe acelaşi subiect

Tot sâmbătă, în Peninsulă erau 8.892 de pacienți spitalizați, în creștere de la 8.812, cât a fost raportat vineri. La ATI au fost 106 noi internări, față de 102 vineri. Numărul total de pacienți la Terapie intensivă a crescut la 1.071, de la 1.038 în ziua anterioară.

Aproximativ 969.752 de teste pentru COVID-19 au fost efectuate sâmbătă, comparativ cu 929.775, raportate cu o zi în urmă.

Stare de urgență până la 31 martie, în Italia

În Peninsulă, vaccinarea este deja obligatorie pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii, personalul şcolilor, poliţie şi armată, iar autoritățile ar putea extinde obligaţia de vaccinare pentru toţi lucrătorii din ianuarie. Institutul Naţional de Sănătate (ISS) anunța, în urmă cu o săptămână, că varianta Omicron se răspândeşte rapid în Italia, cu noi cazuri identificate în nordul şi sudul ţării. 

Italia, prima ţară occidentală care a fost afectată puternic de pandemia de Covid-19 la începutul anului trecut, a înregistrat o creştere a numărului de noi infecţii şi decese în ultimele săptămâni, dar numărul zilnic de cazuri rămâne cu mult sub alte ţări europene, cum ar fi Marea Britanie şi Germania.

La începutul săptămânii trecute, Roma a prelungit starea de urgenţă Covid-19 până la 31 martie şi a decis că toţi vizitatorii din ţările UE trebuie să facă un test înainte de plecare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Italia a raportat al treilea record consecutiv de cazuri Covid. Crește numărul deceselor, dar și cel al pacienților din Terapie Intensivă