Antena Meniu Search
x

Video Varianta Omicron aduce noi restricții în Europa. Medic ATI: "Mesajul este clar! Pare a fi liniştea de dinaintea furtunii"

Răspândirea rapidă a variantei Omicron înăspreşte restricţiile în Europa, în prag de Sărbători, Cea mai afectată este Marea Britanie, care a înregistrat peste 90.000 de cazuri de COVID în doar 24 de ore. Între timp, Olanda impune carantină totală de Crăciun, iar Franţa anulează festivităţile de Revelion.

de Redactia Observator

la 18.12.2021, 21:34

Vezi și

A fost record absolut ieri în Marea Britanie, cu 93.000 de cazuri înregistrate. Din acest motiv, cabinetul premierului britanic a invocat azi întâlnirea Cobra de urgenţă. În presă au apărut deja zvonuri conform cărora autorităţile se pregătesc să impună o carantină de două săptămâni. Medicii se tem că va trebui să facă faţă unui nou val de pacienţi. 

Shameer Gopal, medic ATI: Mesajul este clar! Pare a fi liniştea de dinaintea furtunii. 

Cu 15.000 de cazuri de Omicron, noua mutaţie devine dominantă în Regat. Este şi motivul pentru care autorităţile franceze au interzis călătoriile în scop turistic şi de afaceri din şi către Marea Britanie, începând cu miezul nopţii. În plus, testul PCR negativ şi carantina devin obligatorii pentru cei care vin din Regat. Aseară mii de pasageri au aglomerat cursele cu trenul Eurostar, iar TIR-urile au format cozi kilomtrice. 

Pentru a limita răspândirea virusului, Franţa anulează sărbătorile în aer liber

Jean Castex, premierul Franţei: În ceea ce priveşte evenimentele şi adunările mari care se ţin în aer liber, în special de Revelion, autorităţile locale  vor cere renunţarea la organizarea adunărilor mari în aer liber, în special a focurilor de artificii şi a concertelor. 

În această seară, premierul olandez a anunțat carantină totală de Crăciun, după ce ieri au fost înregistrate peste 15.000 de cazuri. Doar magazinele esenţiale vor rămâne deschise iar intervenţiile medicale care nu sunt urgente urmează să fie amânate. Şi in Danemarca, cinematografele, teatrele şi sălile de spectacole vor fi închise. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Varianta Omicron aduce noi restricții în Europa. Medic ATI: "Mesajul este clar! Pare a fi liniştea de dinaintea furtunii"