Jocurile Olimpice de iarnă 2018, ținta unui atac informatic de proporții. Hackerii au acționat în timpul ceremoniei de deschidere (Video)

Publicat: 10.02.2018, 22:00.
Actualizat: 10.02.2018, 22:18

Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang au fost ținta unui atac informatic de proporții, hackerii acționând chiar în timpul ceremoniei de deschidere.

Ceremonia de deschide a Jocurilor Olimpice de iarnă 2018

Foto: Facebook

Jocurile Olimpice de iarnă 2018 de la PyeongChang au fost ținta unui atac informatic de proporții, hackerii acționând chiar în timpul ceremoniei de deschidere.

Potrivit The Sun, organizatorii Jocurilor Olimpice de la PyeongChang au confirmat că serverele lor au fost atacate în timpul ceremoniei de deschidere de vineri seară și că au fost nevoiți să le oprească pentru a opri pagubele.

Citește și:

Atacul informatic a provocat haos la vânzarea de bilete, după ce site-ul oficial al competiției a fost închis.

Cei care și-au cumpărat bilete nu au avut posibilitatea de a le printa, iar problemele au putut fi rezolvate abia la ora locală 8:00 am.

S-au înregistrat, de asemenea, probleme cu rețeaua wi-fi și la transmiterile televizate, în centrul media al competiției.

Organizatorii au fost nevoiți să anuleze unul dintre momentele ceremoniei de deschidere, în care trebuiau să folosească 300 de drone, totul fiind înlocuit cu o proiecție a repetițiilor pentru evenimentul de vineri seară, scrie The Sun.

“Au existat unele probleme care au afectat unele dintre sistemele noastre timp de câteva ore. Ne cere scuze pentru problemele create tuturor celor afectați. Nu au fost întrerupte evenimente și nu a fost afectată securitatea și siguranța sportivilor și spectatorilor prezenți la ceremonia de deschidere“, a declarat un purtător de cuvânt al organizatorilor.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.