Antena Meniu Search
x

Video Joe Biden a avertizat că Vladimir Putin va plăti scump pentru invazia din Ucraina: "Nu are idee ce urmează"

Joe Biden a condamnat invazia Rusiei și a promis solidaritate cu poporul ucrainean. Președintele american a reiterat, marți seară, că SUA nu vor desfășura trupe în Ucraina și a promis că afacerile oligarhilor care îl susţin pe Vladimir Putin vor fi investigate, iar dacă se vor găsi nereguli averile acestora vor fi confiscate.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 02.03.2022, 08:44

Vezi și

În discursul său privind Starea Națiunii, susținut marți seară la Capitol Hill, președintele american Joe Biden a spus că Vladimir Putin va plăti un preț scump pentru acțiunile sale în Ucraina. "Nu are idee ce urmează", a spus Biden, potrivit Reuters.

Vladimir Putin a calculat foarte greşit

"În urmă cu şase zile, Vladimir Putin a urmărit să zguduie temeliile lumii libere. Dar a calculat foarte greşit. În loc de asta, a dat de un zid de putere pe care nu l-a anticipat şi nu şi l-a imaginat. A întâlnit poporul ucrainean", a susţinut Joe Biden, potrivit CNN

În discursul său, Biden a susţinut că Vladimir Putin "este acum mai izolat de lume decât a fost vreodată". "Când istoria acestei perioade va fi scrisă, războiul lui Putin împotriva Ucrainei va fi lăsat Rusia mai slabită şi restul lumii - mai puternică", a precizat președintele american. 

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

SUA vor investiga oligarhii ruși și vor închide spațiul aerian avioanelor rusești

Joe Biden a anunţat că Departamentul de Justiţie al SUA se va îndrepta împotriva ilegalităţilor comise de oligarhii ruşi. "Ne unim forţele cu aliaţii europeni să le găsim şi să le confiscăm iahturile, apartamentele de lux, avioanele private", a spus Biden.

Preşedintele american a precizat că vor fi vizate câştigurile obţinute ilegal.

El a mai spus Statele Unite îşi vor închide spaţiul aerian pentru companiile ruseşti, urmând a izola mai mult Rusia. "În seara aceasta, anunţ că ne vom alătura aliaţilor noştri în a închide spaţiul aerian american pentru toate zborurile ruseşti, izolând mai mult Rusia şi punând o presiune suplimentară pe economia lor", a declarat Biden, în discursul despre Starea Uniunii.

Joe Biden: SUA nu vor trimite trupe în Ucraina

Preşedintele american a reiterat, în discursul privind Starea Națiunii, că SUA nu vor trimite trupe în Ucraina, în urma invaziei Rusiei. El a transmis că Statele Unite vor fi alături de poporul ucrainean şi că au fost trimise trupe în Europa "pentru a proteja aliaţii NATO în eventualitatea în care Putin decide să înainteze spre vest".

"Să fie clar: forţele noastre nu sunt implicate şi nu vor fi implicate în conflictul cu forţele Rusiei în Ucraina. În acest scop, am mobilizat trupe americane terestre, escadroane aeriene şi nave pentru a proteja ţări NATO, între care Polonia, România, Letonia, Lituania şi Estonia. Aşa cum am mai spus clar, Statele Unite şi aliaţii noştri vor apăra teritoriul ţărilor NATO cu întreaga forţă şi putere colectivă​​", a transmis Joe Biden. El a menţionat că Ucrainei i se acordă asistenţă directă de peste un miliard de dolari, incluzând ajutor militar, economic şi umanitar din partea SUA şi a aliaţilor. "Noi, Statele Unite ale Americii, suntem alături de poporul ucrainean", a mai spus Joe Biden.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Joe Biden a avertizat că Vladimir Putin va plăti scump pentru invazia din Ucraina: "Nu are idee ce urmează"