Antena Meniu Search
x

Joe Biden, gafă la summitul NATO de la Madrid. A încurcat Suedia cu Elveția și a pus totul pe seama "emoțiilor legate de extinderea alianței"

Președintele SUA, Joe Biden, a făcut o gafă în timpul unei conferințe de presă pe care a ținut-o joi în timpul summitului de la Madrid. Mai exact, atunci când răspundea întrebărilor puse de jurnaliști a spus că Elveția urmează să se alăture alianței nord-atlantice în locul Suediei, notează Daily Mail.

de Redactia Observator

la 30.06.2022, 18:09

Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii
Joe Biden a pus gafa din timpul conferinței de presă pe seama emoțiilor. - Profimedia

Liderul de la Casa Albă vorbea despre procesul prin care Suedia și Finlanda au trecut după invazia rusească asupra Ucrainei pentru a se alătura alianței nord-atlantice. După cum a explicat Biden, președintele finlandez. l-a sunat la scurt timp după începutul războiului și i-a cerut să se întâlnească.

Ulterior, Biden a vrut să vorbească despre deciziile luate de guvernanții suedezi dar, în schimb, a făcut o greșeală și a spus că Elveția ar urma să se alăture NATO. Cu toate acestea, președintele american a reacționat rapid și a pus gafa pe seama emoțiilor.

"Am primit telefonul său (n.r al președintelui Finlandei)... el a sugerat să-l sunăm pe președintele Elveției...". a spus Biden înainte de a-și da seama de greșeala lui.

"Elveția, Doamne Sfinte, sunt foarte emoționat când vorbesc despre extinderea NATO...Suedia", a mai adăugat Joe Biden.

Pe acelaşi subiect

Un nou ajutor militar pentru Ucraina

În conferința de presă în care a făcut această gafă, Joe Biden a anunțat că SUA vor trimite un nou pachet de ajutor de 800 de milioane de dolari către Ucraina. În plus, liderul de la Casa Albă a ținut să sublinieze că în ciuda eforturilor depuse în ultimele luni, Vladimir Putin a obținut exact opusul a tot ce a plănuit.

"Putin a crezut că poate rupe alianța transatlantică. A încercat să ne slăbească. Se aștepta ca determinarea noastră să se rupă. Dar obține exact ceea ce nu și-a dorit."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » Joe Biden, gafă la summitul NATO de la Madrid. A încurcat Suedia cu Elveția și a pus totul pe seama "emoțiilor legate de extinderea alianței"