Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Joe Biden, prima reacție după ce șefa Secret Service, Kimberly Cheatle, a demisionat: "Și-a riscat viaţa pentru a ne proteja"

Kimberly Cheatle, directorul Secret Service, a demisionat după erorile de la tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump, relatează CNN. Joe Biden a reacționat la scurt timp după anunț.

de Redactia Observator

la 23.07.2024 , 18:59

Joe Biden, prima reacție după ce șefa Secret Service, Kimberly Cheatle, a demisionat
Joe Biden, prima reacție după ce șefa Secret Service, Kimberly Cheatle, a demisionat - Profimedia

Şefa Secret Service, structura care asigură protecţia celor mai înalţi demnitari americani, și-a prezentat demisia după ce luni a recunoscut în faţa Congresului SUA că protecţia lui Donald Trump a fost un eşec, au declarat surse pentru CNN.

"După cum am declarat, Secret Service va merge mai departe cu misiunea noastră de investigare şi protecţie într-o manieră fermă. Nu ne retragem din faţa provocărilor. Cu toate acestea, nu vreau ca apelurile la demisie care-mi sunt adresate să distragă atenţia de la munca extraordinară pe care fiecare dintre voi o face pentru misiunea noastră vitală", a spus Cheatle în mesajul către angajaţi. "În lumina evenimentelor recente, am luat decizia dificilă de a demisiona din funcţia de director", a anunţat ea.

Preşedintele Joe Biden a reacţionat şi a declarat că îi este recunoscător lui Cheatle pentru cariera sa în serviciul public şi a spus că intenţionează să numească în curând un nou director.

Articolul continuă după reclamă

A recunoscut că protecţia lui Donald Trump a fost un eşec

"Ea s-a dedicat cu abnegaţie şi şi-a riscat viaţa pentru a ne proteja naţiunea de-a lungul carierei sale în Serviciul Secret al Statelor Unite. Îi mulţumim în special pentru că a răspuns chemării de a conduce Secret Service în timpul administraţiei noastre şi îi suntem recunoscători pentru serviciile aduse familiei noastre", a declarat Joe Biden într-un comunicat. "Ca lider, este nevoie de onoare, curaj şi o integritate incredibilă pentru a-ţi asuma întreaga responsabilitate pentru o organizaţie însărcinată cu una dintre cele mai dificile sarcini din serviciul public", a adăugat Joe Biden, scrie News.ro.

Secret Service nu şi-a îndeplinit misiunea de a-l apăra pe candidatul republican la preşedinţie, Donald Trump, a recunoscut Kimberly Cheatle, luni într-o audiere în congres. "Misiunea solemnă a Secret Service este de a-i proteja pe conducătorii naţiunii noastre (...) În 13 iulie, am dat greş", a spus Cheatle în faţa unei comisii a Camerei Reprezentanţilor.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Joe Biden, prima reacție după ce șefa Secret Service, Kimberly Cheatle, a demisionat: "Și-a riscat viaţa pentru a ne proteja"