Antena Meniu Search
x

Joe Biden "sprijină cu fermitate" aderarea Finlandei şi a Suediei la NATO. SUA promit că se vor implica în caz de urgenţă

Preşedintele american Joe Biden ''salută cu căldură şi sprijină cu fermitate candidaturile istorice ale Finlandei şi Suediei la NATO'', potrivit unui comunicat publicat miercuri de Casa Albă, transmite AFP.

de Redactia Observator

la 18.05.2022, 22:38

Joe Biden susţine aderarea Finlandei şi a Suediei la NATO
Joe Biden susţine aderarea Finlandei şi a Suediei la NATO - Profimedia

Statele Unite vor coopera cu Finlanda şi Suedia în cazul unei ”ameninţări la adresa securităţii comune şi cu scopul de a descuraja şi a înfrunta agresiunea sau ameninţarea unei agresiuni”, pe fondul solicitării celor două naţiuni nordice de aderare la NATO, a declarat preşedintele american Joe Biden, relatează The Guardian.

Joe Biden: "SUA colaborează cu Finlanda și Suedia"

''În timp ce cererile lor de aderare la NATO sunt examinate, Statele Unite colaborează cu Finlanda şi Suedia pentru a rămâne vigilente în faţa oricărei ameninţări împotriva securităţii noastră comune şi pentru a descuraja şi a face faţă oricărei agresiuni sau ameninţări cu agresiunea'', asigură preşedinţia SUA.

Preşedintele Biden, care joi îi va primi la Casa Albă pe preşedintele finlandez Sauli Niinisto şi pe premierul suedez Magdalena Andersson, s-a declarat ''nerăbdător să colaboreze cu Congresul american şi cu aliaţii noştri din NATO pentru a primi rapid Finlanda şi Suedia în cea mai solidă alianţă de apărare din istorie'', relatează Agerpres.

Turcia nu susține aderarea Finlandei și a Suediei la NATO

Cele două ţări au înaintat miercuri oficial cererile lor de a deveni membre ale NATO, dar Turcia a refuzat deschiderea discuţiilor de aderare. Jurnaliștii de la Bloomberg au contactat trei oficiali de top turci pentru a explica refuzul țării lor de a accepta aderarea Suediei și a Finlandei la NATO. Aceștia au vorbit sub protecția anonimatului, dar au făcut declarații similare legate de condițiile pe care Turcia le pune pentru a-și schimba poziția.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Joe Biden "sprijină cu fermitate" aderarea Finlandei şi a Suediei la NATO. SUA promit că se vor implica în caz de urgenţă