Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Joe Biden va candida pentru al doilea mandat de preşedinte al Statelor Unite în 2024

Președintele american Joe Biden, în vârstă de 80 de ani, a anunțat că va candida și la alegerile prezidențiale din 2024. Liderul de la Casa Albă a argumentat că "lupta pentru sufletul Americii" nu este terminată. Biden, care ar împlini 86 de ani la sfârșitul unui al doilea mandat, crede că realizările sale legislative din primul mandat și cei peste 50 de ani de experiență la Washington vor conta mai mult decât preocupările legate de vârsta sa.

de Redactia Observator

la 25.04.2023 , 13:23

Președintele american Joe Biden
Președintele Joe Biden a anunțat astăzi că va candida pentru al doilea mandat de preşedinte al Statelor Unite în 2024 - Profimedia Images

"Când am candidat acum 4 ani, am spus că suntem într-o bătălie pentru sufletul Americii. Și încă ne luptăm. Întrebarea este dacă în anii ce urmează vom avea mai multă sau mai puțină libertate. Mai multe drepturi sau mai puține. Eu știu ce răspuns vreau și cred că și voi. Nu e un timp în care să ne complacem. De asta candidez", a spus Joe Biden, într-un videoclip publicat marți.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Articolul continuă după reclamă

După o serie de victorii legislative importante şi lupte importante în politica externă în primii doi ani de mandat, Biden nu are un contracandidat real din interiorul Partidului Democrat. Dar este de aşteptat să se confrunte cu o examinare constantă şi acerbă din cauza vârstei sale, în condiţiile în care ar avea 86 de ani la sfârşitul unui al doilea mandat.

Pe acelaşi subiect

Chiar dacă un examen medical efectuat în februarie l-a găsit "apt" pentru a îndeplini îndatoririle preşedinţiei, mulţi, inclusiv în rândul propriilor săi alegători, consideră că este prea bătrân.

70% dintre americani cred că Joe Biden nu ar mai trebui să candideze

Un sondaj NBC News publicat în weekend a arătat că 70 la sută dintre americani, inclusiv 51 la sută dintre democraţi, cred că nu ar trebui să candideze.

Şaizeci şi nouă la sută dintre toţi respondenţii care au spus că nu ar trebui să candideze au citat preocupările legate de vârsta sa ca fiind un motiv major sau minor.

Lui Biden îi place să răspundă la aceste îngrijorări spunând: "urmăriţi-mă" - ceea ce înseamnă că alegătorii ar trebui să se concentreze pe victoriile sale politice de acasă şi pe faptul că a reuşit să organizeze o alianţă occidentală fără precedent pentru a ajuta Ucraina să se apere împotriva invaziei Rusiei.

În următorul an şi jumătate, Biden ar avea toate avantajele mandatului, susţinut de un partid unit, în timp ce republicanii abia încep un sezon primar dezordonat.

Donald Trump, în ciuda faptului că a devenit primul fost preşedinte sau preşedinte în funcţie care a fost pus sub acuzare penală - şi se confruntă cu anchete privind încercarea sa de a anula pierderea în faţa lui Biden în alegerile din 2020 - este favoritul republican copleşitor.

Cine este șefa de campania a lui Joe Biden, la alegerile prezidențiale din 2024

Preşedintele Joe Biden a ales-o pe Julie Chavez Rodriguez, consilier principal la Casa Albă şi director adjunct de campanie în campania sa prezidenţială din 2020, pentru a fi şefă de campanie pentru alegerile prezidenţiale din 2024, potrivit unei surse familiare cu acest subiect, informează luni Reuters.

Rodriguez, care ocupă în prezent postul de directoare a Biroului pentru Afaceri Interguvernamentale de la Casa Albă, a acceptat propunerea. Preşedintele SUA, în vârstă de 80 de ani, se pregăteşte pentru ceea ce ar putea fi o campanie contondentă. Echipa sa ia în considerare Wilmington, Delaware, unde Joe Biden are o locuinţă, ca bază a campaniei, transmite Agerpres.

Joe Biden a avut în vedere cel puţin trei persoane pentru acest rolul, potrivit unor surse democrate familiare cu deliberările.

Alegerea lui Rodriguez poate fi considerată un soi de victorie pentru vicepreşedinta Kamala Harris, care s-a străduit să câştige establishmentul din Washington în timpul mandatului său. Rodriguez a fost consilier principal în campania prezidenţială din 2020 a senatoare Harris şi anterior a lucrat în cadrul biroului ei din Senat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Ce alegeţi: plata la proprietate sau online, prin site-urile de rezervări?
Observator » Stiri externe » Joe Biden va candida pentru al doilea mandat de preşedinte al Statelor Unite în 2024