Antena Meniu Search
x

Gafa lui Biden în Irlanda, virală. A confundat echipa de rugby "All Blacks" cu faimoasa unitate militară britanică "Black and Tan"

Aflat în vizită în Irlanda de Nord, Joe Biden a făcut iar o gafă de proporţii. Preşedintele american a confundat, în timpul unui discurs, echipa de rugby "All Blacks" din Noua Zeelandă cu faimoasa unitate militară britanică "Black and Tans", care a luptat împotriva Armatei Republicane Irlandeze în urmă cu un secol.

de Redactia Observator

la 13.04.2023, 17:35

Gafa a lui Biden în Irlanda, virală. A confundat echipa de rugby "All Blacks" cu faimoasa unitate militară britanică "Black and Tan"
Gafa a lui Biden în Irlanda, virală. A confundat echipa de rugby "All Blacks" cu faimoasa unitate militară britanică "Black and Tan" - Profimedia Images

Black and Tans au fost renumiți pentru atacurile asupra civililor din timpul Războiului de Independenţă al Irlandei de Nord, precum şi pentru incendiile și jafurile pe care le făceau. Evident că oamenii din sală au izbucnit în râs. Gafa lui Joe Biden a devenit deja virală pe Internet şi s-a adăugat la colecţia de perle ale preşedintelui SUA.

Liderul de la Casa Albă a făcut declaraţiile virale în timpul unui discurs susţinut, miercuri, în pubul Windsor, în prima zi a vizitei sale în Irlanda. 

Biden i-a mulţumit pentru cravata pe care o purta lui Rob Kearney, un văr îndepărtat care a jucat în echipa de rugby irlandeză care a învins Noua Zeelandă. „Acesta mi-a fost dat de unul dintre acești tipi, chiar aici. Era un jucător al naibii de bun. I-a învins pe Black and Tans”, a spus Biden, în loc de "All Blacks".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Vizita la Dublin, marcată de ceremonii simbolice

Joe Biden va planta un copac şi va auzi sunetul „clopotului păcii”, instalat în 2008 pentru a sărbători a zecea aniversare a acordurilor de pace din Irlanda de Nord. Miercuri, el a mers la Belfast pentru a susţine echilibrul fragil care a predominat timp de douăzeci şi cinci de ani în provincia britanică.

Instituţiile Irlandei de Nord, menite să blocheze cooperarea între partidele care au fost odinioară inamice, sunt în prezent blocate din cauza dezacordurilor cu privire la consecinţele Brexit-ului. Democratul în vârstă de 80 de ani, care s-a întâlnit cu lideri politici cheie din Irlanda de Nord, a cerut încetarea acestei paralizii.

La Dublin, preşedintele american intenţionează, potrivit Casei Albe, să discute despre eforturile comune ale Irlandei şi ale Statelor Unite pentru a face „economia internaţională mai echitabilă”. Joe Biden ar trebui, de asemenea, să salute din nou sprijinul Irlandei pentru Ucraina.

Vineri îşi va încheia vizita cu un discurs de la Ballina, comitatul Mayo (nord-vest), după o altă vizită personală şi familială. Joe Biden a trasat în detaliu călătoria strămoşilor săi pe partea maternă, finnegans şi Blewitt.

Parafrazându-l pe James Joyce şi „Când voi muri, Dublinul va fi gravat în inima mea”, preşedintele american a spus, cu câţiva ani în urmă: „Pennsylvania de Nord (regiunea sa natală) va fi gravată pe inima mea. Dar Irlanda va fi scrisă în sufletul meu".

Dacă ataşamentul lui Joe Biden faţă de pământul irlandez nu este prefăcut, nici el nu este lipsit de motive politice ascunse, întrucât plănuieşte să candideze din nou în 2024. Copilăria sa într-un clan irlandez sudat permite şlefuirea imaginii unui preşedinte provenit dintr-un mediu modest şi muncitor. Ceea ce poate aduna câteva voturi de la cele 30 de milioane de americani care pretind rădăcini irlandeze.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Gafa lui Biden în Irlanda, virală. A confundat echipa de rugby "All Blacks" cu faimoasa unitate militară britanică "Black and Tan"