Antena Meniu Search
x

Jurnalist ucrainean, găsit mort lângă Kiev. Bărbatul era căsătorit şi avea patru copii

Jurnalistul şi fotograful de război Maks Levin a fost ucis pe front, în capitala Kiev, în urma focurilor de armă ale armatei ruseşti. Anunţul a fost făcut de procuratura ucraineană.

de Redactia Observator

la 02.04.2022, 14:16

Levin a fost dat dispărut pe data de 13 martie, în timp ce se afla în misiune. Cadavrul său a fost găsit vineri în satul Huta-Mezhyhirska, scrie Mediafax.

Potrivit unuia dintre angajatorii săi, Levin mergea spre această zonă împreună cu un alt jurnalist, Alexei Chernyshov. În acest moment nimeni nu știe încă unde se află Chernyshov, el fiind dat dispărut în aceeaşi zi.

Cariera jurnalistică a lui Maks

Maks Levin s-a născut pe 7 iulie 1981, în regiunea Kiev. Mai bine de 10 ani a lucrat în redacția LB.ua, a contribuit și pentru Reuters, BBC, TRT World, Associated Press, Hromadske. Fotografiile sale au fost publicate de Wall Street Journal, TIME, Breaking news Poland, EU AGENDA, World news, The Moscow Time, Korrespondent.net, ELLE, TV-24, Radio Bulgaria, Ukraine Crisis Media Center, Vatican News, RFE/RL .

Pe acelaşi subiect

Majoritatea proiectelor sale documentare sunt legate de războiul din Ucraina. „Orice fotograf ucrainean visează să facă o fotografie care va opri războiul”, a explicat jurnalistul, potrivit Ukrinform.

În 2014, împreună cu colegul său Markiyan Lyseyko, Levin a fondat AFTER ILOVAISK, afterilovaisk.com, un proiect militar pentru a păstra și regândi semnificația evenimentelor din august 2014 de către militari, familiile acestora și cetățenii Ucrainei în general. Maks a fost unul dintre cei care au reușit să iasă cu viață din capcana Ilovaisk.

Pe lângă jurnalism, Levin a creat zeci de proiecte foto și video pentru organizații umanitare, precum Organizația Mondială a Sănătății (OMS), ONU, UNICEF, OSCE, ONU Femei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Jurnalist ucrainean, găsit mort lângă Kiev. Bărbatul era căsătorit şi avea patru copii