Antena Meniu Search
x

Kim Jong-un l-a felicitat pe Putin de Ziua Victoriei. Phenianul crede că Rusia va "zdrobi ameninţările reprezentate de forţele ostile"

Liderul de la Phenian, Kim Jong-un, l-a felicitat marţi pe preşedintele rus cu ocazia Zilei Victoriei. Rusia va "prevala" în lupta sa împotriva aşa-zişilor "imperialişti", scrie Kim Jong-un, în scrisoarea adresată omologului său de la Moscova.

de Redactia Observator

la 09.05.2023, 12:26

Kim Jong-un l-a felicitat pe Putin de Ziua Victoriei. Phenianul crede că Rusia va "zdrobi ameninţările reprezentate de forţele ostile"
Kim Jong-un l-a felicitat pe Putin de Ziua Victoriei. Phenianul crede că Rusia va "zdrobi ameninţările reprezentate de forţele ostile" - Profimedia Images

Potrivit agenţiei de presă a regimului nord-coreean, KCNA, scrisoarea lui Kim transmite călduroase felicitări liderului rus Vladimir Putin, armatei ruse şi poporului rus pentru lupta lor "pentru a face dreptate internaţională şi pentru a apăra pacea globală" împotriva aşa-numiţilor "imperialişti".

"Victoria este tradiţia inerentă a Rusiei, iar gloria victoriei va străluci în istorie şi va dăinui pentru totdeauna cu Rusia chiar şi atunci când trece timpul şi generaţiile se schimbă", i-a scris Kim lui Putin, potrivit KCNA.

Liderul nord-coreean mai spune că, sub conducerea lui Putin, Rusia va "zdrobi toate provocările şi ameninţările reprezentate de forţele ostile" şi va învinge în încercarea de a asigura "suveranitatea, demnitatea şi stabilitatea regională" a ţării, arată KCNA.

Coreea de Nord este una dintre puţinele ţări care îşi manifestă sprijinul direct pentru invazia Rusiei în Ucraina şi a acuzat Statele Unite şi Occidentul pentru război. Mesajul pe care îl redă KCNA nu face nicio referire specifică la Ucraina, menţionează CNN.

Pe acelaşi subiect

Parada de Ziua Victoriei, desfăşurată cu mai puţin fast

Rusia a sărbătorit astăzi, într-o atmosferă de tensiune, Ziua Victoriei, marcând 78 de ani de la triumful în cel de-al Doilea Război Mondial. Evenimentul din Piaţa Roşie s-a încheiat mult mai devreme faţă de anii precedenţi şi nici nu a mai avut amploarea din trecut, din cauza temerilor de securitate legate de războiul din Ucraina

Parada militară s-a încheiat în scurt timp, după nici o oră. A lipsit spectacolul aviatic, defilările ample, cu multiple arme, iar spectatorii au fost mult mai puţini. Putin a părăsit tribuna înconjurat de oaspeţii săi din CSI şi s-au depus coroane de flori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Kim Jong-un l-a felicitat pe Putin de Ziua Victoriei. Phenianul crede că Rusia va "zdrobi ameninţările reprezentate de forţele ostile"