Antena Meniu Search
x

Kremlinul a negat că Putin a fost ţinta unei tentative de asasinat şi că a fost atacată coloana sa oficială

Kremlinul a negat că Vladimir Putin a fost ţinta unei tentative de asasinat după ce zvonurile unui atac au fost lansate de un canal anonim de Telegram, preluat de tabloidele britanice. Întrebat dacă informaţiile publicate pe Telegram sunt adevărate, Peskov a răspuns "Nu", potrivit agenţiilor de stat Tass şi Ria.

de Redactia Observator

la 16.09.2022, 16:03

Kremlinul a negat că Putin a fost ţinta unei tentative de asasinat şi că a fost atacată coloana sa oficială
Kremlinul a negat că Putin a fost ţinta unei tentative de asasinat şi că a fost atacată coloana sa oficială - Ria/Twitter

Mai multe siteuride limbă engleză, inclusiv The Sun, Mirror și Daily Mail, au publicat în această săptămână articole în care susțin că Vladimir Putin a suprevieţuit unei tentative de asasinat în Moscova. Zvonurile au plecat de la un canal de Telegram numit General SVR care are 300.000 de abonaţi şi care a distribuit şi în trecut informaţii neconfirmate despre bolile liderului rus. 

Potrivit The Sun coloana oficială a lui Putin a fost ţinta unei ambuscade în timp ce se deplasa în Moscova, ba chiar s-a produs o explozie la o maşină din convoiul liderului rus, când acesta se deplasa către reşedinţa sa. "Nu este adevărat" a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Acesta a negat şi informaţiile publicate de Reuters despre un acord de pace între Rusia şi Ucraina respins de Putin la începul războiului.

Vladimir Putin, aflat în Uzbekistan, s-a întâlnit joi cu liderul chinez  la Summitul Organizaţiei pentru Cooperare de la Shangai, în prima întâlnire de la invazia Rusiei în Ucraina. S-au lăudat reciproc, iar Putin a apreciat aşa numita poziţie echilibrată a omologului chinez cu privire la războiul pe care îl conduce. Presa occidentală a remarcat că Putin a recunoscut, în premieră, că Beijingul are "întrebări și preocupări" în legătură cu războiul din Ucraina.

Vladimir Putin salută ''noile centre de putere'' şi cooperarea ''lipsită de orice egoism'' dintre ţările OCS

Putin a salutat vineri într-un discurs "noile centre de putere" în timpul summitului Organizaţiei pentru Cooperare de la Shanghai (OCS) care are loc la Samarkand, în Uzbekistan, într-un moment în care relaţiile dintre Moscova şi Occident sunt extrem de tensionate "Rolul în creştere al noilor centre de putere (...) devine din ce în ce mai evident", a declarat Putin în discursul său, subliniind că această cooperare între ţările din OCS, spre deosebire de cea dintre ţările occidentale, se bazează pe principii "lipsite de orice egoism".

"Noi suntem deschişi cooperării cu întreaga lume", a subliniat liderul de la Kremlin. "Politica noastră este lipsită de orice egoism. Sperăm că şi alţii (...) îşi vor duce politica conform aceloraşi principii, vor înceta să folosească instrumentele de protecţionism, de sancţiuni ilegale şi de egoism economic", a adăugat Vladimir Putin, cu referire clară la ţările occidentale. Rusia încearcă în ultimele luni să-şi întărească relaţiile cu ţările asiatice în faţa sancţiunilor occidentale impuse contra Moscovei în urma ofensivei sale împotriva Ucrainei, unde armata rusă este în dificultate

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Kremlinul a negat că Putin a fost ţinta unei tentative de asasinat şi că a fost atacată coloana sa oficială