Antena Meniu Search
x

Video Kremlinul condiționează negocierile de pace de recunoașterea regiunilor anexate: "Fără a accepta această nouă realitate, orice pas înainte este imposibil"  

Rusia spulberă orice speranţă de pace în regiunea noastră. Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin spune că Moscova nu va ceda cele 4 regiuni anexate ilegal iar trupele nu se vor retrage din Ucraina. La rândul său, Volodimir Zelenski crede că războiul se va încheia abia când va muri Putin. 

de Redactia Observator

la 13.12.2022, 21:36

Vezi și

Alungaţi din Herson, în urmă cu o lună, militarii lui Putin bombardează oraşul în care au suferit cea mai ruşinoasă înfrângere. Cel puţin trei oameni au murit şi alţi zeci au fost răniţi în urma atacurilor. Aproape 60 de rachete ruseşti au căzut în zonele recent eliberate. Numeroase clădiri printre care o şcoală şi mai multe facilităţi medicale au fost avariate. 

"Da, ruşii au fost alungaţi din oraşul Herson, dar nu sunt foarte departe. Sunt chiar de partea cealaltă a malului şi se folosesc de acea poziţie pentru a bombarda zilnic oraşul."   

Este o libertate plătită scump. Locuitorii stau în frig şi fără energie electrică. Mâncare şi apă au cu porţia.  Cei care nu mai rezistă, pleacă.   

"Nu îmi vine să cred ce sunt nevoită să fac, las totul în urmă. Ţara mea, casa mea, totul.  Îmi las în urmă şi soţul, dar trebuie să plec."

Pe acelaşi subiect

Zelenski le cere invadatorilor să plece

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: "Acesta este un moment în care oamenii normali se gândesc la pace, nu la agresiune. Ar fi corect să începeți retragerea trupelor ruse de pe teritoriul recunoscut internațional al Ucrainei în acest Crăciun."

Teroarea rusă va continua însă. Moscova respinge orice negociere de pace cu Ucraina, până când Kievul nu va accepta pierderea teritoriilor anexate ilegal.

Dmitri Peskov, purtător de cuvânt Kremlin: "Realitatea este că Rusia are noi teritorii, ca urmare a unor referendumuri care au fost ţinute în aceste teritorii. Fără a accepta această nouă realitate, orice pas înainte este imposibil."  

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei: "Vreau să fiu clar aici: în acest context, depinde de Ucraina, victimă a acestei agresiuni, să decidă condițiile unei păci corecte și durabile."

Armele din România au ajuns pe frontul din Ucraina

Rusia ar mai avea stocuri pentru 3 până la 5 atacuri masive, iar surse ale Pentagonului susţin că militarii lui Putin au ajuns să lupte deja cu muniţie şi rachete expirate.  

Volodimir Zelenski , preşedintele Ucrainei: "Din păcate, Rusia are încă un avantaj în artilerie și rachete." 

Soldaţii ucraineni au aruncat în aer podul cheie de lângă Melitopol, folosit de trupele ruse pentru a transporta echipamente militare. Armele trimise de întreaga lume sunt folosite acum nu doar în scop defensiv. Câteva mitraliere de la Uzina mecanică de la Cugir au ajuns pe front şi au fost transformate pentru a fi folosite la doborârea dronelor ruse. Nu este clar cum au ajuns pe front.  

Florin Spătaru, ministrul Economiei: "Ce pot să vă spun este că uzina mecanică Cugir nu a livrat în ultima perioadă către companii din Ucraina sau către statul ucrainean aceste arme." 

Volodimir Zelenski nu îşi face iluzii: într-un interviu pentru Netflix, el a declarat că, după părerea sa, războiul ar înceta doar o dată cu dispariţia lui Vladimir Putin. Nu crede că liderul de la Kremlin va recurge la arma nucleară şi asta deoarece se teme de moarte. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Kremlinul condiționează negocierile de pace de recunoașterea regiunilor anexate: "Fără a accepta această nouă realitate, orice pas înainte este imposibil"