Antena Meniu Search
x

Libia: Petrolier, ţinta unui "atac militar"! Un român a murit

Un petrolier care are la bord inclusiv trei marinari români a fost vizat duminică de un "atac militar aerian de origine necunoscută" în portul Derna, fief islamist din estul Libiei

Vezi și

Un petrolier care are la bord inclusiv trei marinari români a fost vizat duminică de un "atac militar aerian de origine necunoscută" în portul Derna, fief islamist din estul Libiei

UPDATE 14:15 Televiziunea Al Arabiya afirmă că petrolierul ar fi fost bombardat chiar de armata libiană, în urma unui conflict cu căpitanul navei. Libienii au vrut să urce la bord înainte să lase nava să intre în port, dar căpitanul grec nu s-a supus ordinelor şi a stins toate luminile pentru ca nava să nu poată fi văzută. Ministerul român de Externe nu a confirmat această ipoteză.

A transmis că racheta a fost lansată de un avion de vânătoare neidentificat şi a explodat la bordul navei petroliere, în portul libian Derna.

UPDATE 13:50 Ministerul Afacerilor Externe a confirmat, luni, că un marinar român a murit la bordul petrolierului bombardat în Libia.

Potrivit unui comunicat al MAE, tatăl marinarului ucis se afla pe acelaşi petrolier.

Doi membri ai echipajului au murit. Potrivit presei libiene, un român a murit în urma atacului. Cealaltă victimă este un grec în vârstă de 29 de ani, relatează AFP.  Bombardamentul s-a soldat şi cu doi răniţi dintre cei 26 de membri ai echipajului petrolierului Araevo ce naviga sub pavilion liberian, potrivit aceleiaşi surse.

Atacul a avut loc "în cursul serii", a precizat paza de coastă pentru AFP, adăugând că petrolierul efectua o cursă internă şi era ancorat cu 1.600 de tone de petrol în rezervoare în momentul în care a fost atacat. Dintre cei 26 de membri ai echipajului, 21 sunt filipinezi, trei greci şi trei români.

Libia a plonjat în haos de la înlăturarea de la putere a lui Muammar Kadhafi după opt luni de conflict, în 2011.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Libia: Petrolier, ţinta unui "atac militar"! Un român a murit