Antena Meniu Search
x
LIVE

Paradă la Washington, în cinstea noului Președinte SUA, Donald Trump (LIVE VIDEO)

Donald Trump este, de astăzi, noul Preşedinte al Statelor Unite. Va depune jurământul la ora 19.00, la Washington.

la 21.01.2017, 00:22

Donald Trump a devenit Președintele Statelor Unite. A depus jurământul la ora 19.00, ora României. Ceremoniile dedicate învestirii au început aseară și se vor încheia sâmbătă, la Washington.​

 

 
 
Pe acelaşi subiect
 

Update 21:20 - Autorităţile americane au anunţat arestarea mai multor persoane, în urma protestelor violente care au izbucnit cu ocazia învestirii preşedintelui Donald Trump în Washington D.C. Poliţiştii au intervenit cu gaze lacrimogene pentru a-i împrăştia pe manifestanţi. De asemenea, doi poliţişti au suferit răni minore, iar mai multe autospeciale au fost avariate.

”Spray-uri cu piper şi alte metode de control au fost utilizate pentru a combate acţiunile criminale şi a proteja proprietatea şi siguranţa altor persoane”, se arată într-un comunicat la Departamentului de Poliţie din Washington D.C.

Update ora 21.10: Zeci de protestatari anti-Trump demonstrează pe străzi. Au fost incidente în serie, după ce au încercat să blocheze drumul. Poliţia a intervenit cu grenade flash şi lacrimogene. Sunt zeci de protestatari arestaţi, anunţă presa.

Update 20.15: Donald Trump a semnat primele decrete prezidenţiale, în clădirea Congresului SUA.

Update 19.45: Familia Obama a părăsit Capitoliul. Barack Obama şi-a predat mandatul şi s-a urcat în elicopter, împreună cu soţia sa, Michelle. Cuplul va pleca ulterior în California.

Update 19:04: Imediat ce şi-a început discursul ca preşedinte Donald Trump, la Washington a început să plouă. "Vom transfera puterea de la Washington înapoi către voi, oamenii. Aceasta este ziua voastră, aceasta este sărbătoarea voastră, iar aceasta, Statele Unite ale Americii, este ţara voastră. Ziua de 20 ianuarie 2017 va fi ţinută minte ca ziua n care oamenii au devenit din nou stăpânii acestei naţiuni. Cei uitaţi nu vor mai fi uitaţi pentru multă vreme. O naţiune există pentru a-şi servi cetăţenii. Acest carnagiu American se va opri chiar acum, chiar aici. Împărţim împreună o singură inimă, o singură casă şi un singur destin glorios.Am apărat graniţele altor ţări refuzând să o apărăm pe a noastră.De azi înainte o nouă viziune ne va ghida ţara. De azi înainte, va fi America în primul rând! O să lupt pentru voi cu fiecare răsuflare a trupului meu şi niciodată nu o să vă las baltă. America va începe să învingă din nou, să învingă ca niciodată înaine. Vom lua înapoi slujbele noastre, ne vom lua înapoi graniţele. Ne vom reconstrui ţara cu braţe americane, cu muncă americană. E dreptul oricărei naţiuni să pună interesele ei pe primul loc.Vom uni lumea civilizată împotriva terorismului islamist islamic până când îl vom eradica complet de pe faţa pământului. Prin loialitatea faţă de ţara noastră vom redescoperi loialitatea unii faţă de alţii. Când America e unită, America e de neoprit.Indiferent dacă suntem negri, maro sau albi, cu toţii avem sângele roşu al patrioţilor.Tuturor americanilor le spun: nu ve-ţi mai fi ignoraţi vreodată.Împreună vom face din nou America să fie măreaţă. Dumnezeu să vă binecuvânteze, Dumnezeu să binecuvânteze America."

Update 19:00: Donald Trump depune jurământul. "Jur solemn să îndeplinesc cu credinţă funcţia de preşedinte al Statelor Unite şi să fac tot ce îmi stă în putinţă pentru a păstra, proteja şi apăra Constituţia Statelor Unite", a spus Trump având mâna stângă pe două Biblii - una a familiei sale şi Biblia folosită de fostul preşedinte Abraham Lincoln -, iar mâna dreaptă ridicată.

Update 18:54: Michel Richard Pence, vicepreşedintele ales, depunde jurământul!

Update 18:43: Cardinalul Dolan, episcopul de New York, a avut prima rugăciune a zilei. Apoi au urmat reverendul Samuel Rodriguez şi Paula White.

Update: 18:33: În balcon a apărut Donald Trump.

Update: 18:31: A fost anunţat vicepreşedintele ales Michael Pence.

Update 18:26: Barack Obama a sosit pe Dealul Capitoliului, în balconul în care e aşteptat şi Donald Trump, pentru a depune jurământul.

Update 18:03: Donald Trump a ajuns la Capitoliu, alături de Barack Obama.

Update 17:52: Donald Trump şi Barack Obama părăsesc Casa Albă în aceeaşi maşină şi se îndreaptă spre Capitoliu, unde vor începe ceremoniile de învestitură.

Update 17:49: BREAKING NEWS Forţele de securitate au închis una dintre intrările spre parada de învestire, după ce protestatari ai Black Live Matters au provocat incidente şi au spart vitrinele mai multor magazine.

Update 17:38: Esplanada din faţa Capitoliului e deja plină, mulţimea aşteaptă să înceapă ceremoniile care preced jurământul depus de Donald Trump.

Update 17:22: Hillary Clinton şi Bill Clinton au sosit la Capitoliu pentru a asista a învestirea lui Donald Trump.

Update 17:10: În acest moment, la Casa Albă, preşedintele Obama şi Donald Trump servesc ceaiul, moment simbolic în orarul ceremoniei de învestitură.

Update 17:07: Şefa de campanie a lui Donald Trump, Kellzanne Conwaz, a apărut la ceremonie îmbrăcată în ceea ce ea a numit "Uniforma revoluţionară a lui Trump"

Update 16:45: Donald Trump şi soţia sa Melanie au ajuns la Casa Albă. Au fost întâmpinaţi de preşedintele Barack Obama şi de soţia acestuia, Michelle. Melanie i-a adus acesteia un cadou.

Update 16.40: Incidente la ceremonia de învestire a Preşedintelui SUA! Un jurnalist pro-Trump a intrat în mijlocul unui grup de activişti anti-Trump. Scandalul ce a urmat a fost surprins de un cameraman amator. Jurnalistul Alex Jones a fost escortat de poliţie din grupul de protestatari.

Update 16:36: Preşedintele Barack Obama pleacă pentru ultima oară din Biroul Oval.

 

Update 16:33: Vicepreşedintele ales Mike Pence a publicat pe contul de twitter o fotografie de la serviciul religios de la biserica St. John. Donald Trump şi soţia sa au părăsit de cîteva momente biserica.

Update 16:28: Preşedintele Barack Obama a publicat ultimele sale tweet-uri în această după-amiază: "Vă cer să credeţi în continuare. Nu în abilitatea mea de a aduce schimbarea, ci în a voastră. Cred în schimbare pentru că eu cred în voi. A fost cea mai mare onoare a vieţii mele să fiu în serviciul vostru. M-aţi făcut un lider mai bun şi un om mai bun. Nu mă voi opri: Voi fi chiar acolo cu voi, ca cetăţean, inspirat de vocile voastre, vocile adevărului şi justiţiei, de umorul vostru şi de dragoste."

Update 16:03: Donald Trump va stabili un nou record de rugăciuni la ceremonia de inaugurare a preşedinţiei sale. Astfel, vor fi trei invocaţii şi trei binecuvântări. La ceremonii vor participa 26 de lideri religioşi, majoritatea creştini, dar vo fi prezenţi şi lideri islamişti, evrei şi ai naţiunii Navajo.

Update 15:53: Viitorul purtător de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, a anunţat că 50 de înalţi funcţionari ai administraţiei Obama vor continua să lucreze la Casa Albă şi sub conducerea lui Donald Trump.

Update: Donald Trump şi familia sunt aşteptaţi în aceste momente la biserică, pentru serviciul religios din dimineaţa învestiturii.

Update: Donald Trump şi familia sa se pregătesc să plece de la Blair House, unde au petrecut noaptea.

Update: E abia 8:30 la Washington, dar oamenii au început deja să vină pe esplanada de la Capitoliu, de unde vor asista la ceremonia de învestire a lui Donald Trump.

Update: În faţa Trump Tower din New York, o delegaţie a Frontului Indigenilor din Biafra a afiţat un banner de susţinere pentru Donald Trump, în timp ce la Enugu, capitala fostei republici secesioniste, un amplu marş de susţinere a preşedintelui american, în ziua învestiturii, a fost atacat de poliţia nigeriană, raportându-se mai multe victime.

 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Paradă la Washington, în cinstea noului Președinte SUA, Donald Trump (LIVE VIDEO)