Antena Meniu Search
x

Locuitorii din Moscova s-au trezit înconjurați de fum dens şi miros de ars, în plin val de căldură. Avertismentul autorităților

Un uşor smog şi un miros de ars acopereau joi oraşul Moscova, consecinţă a unor ample incendii de pădure într-o regiune din vecinătatea capitalei ruse, în plin val de căldură, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 18.08.2022, 13:42

Locuitorii din Moscova s-au trezit înconjurați de fum dens şi miros de ars, în plin val de căldură. Avertismentul transmis de autorități
Locuitorii din Moscova s-au trezit înconjurați de fum dens şi miros de ars, în plin val de căldură. Avertismentul transmis de autorități - Profimedia Images

Potrivit Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă al Federaţiei Ruse, 470 de pompieri şi 175 de aparate motorizate, printre care trei avioane şi elicoptere, au fost desfăşuraţi pentru a stinge aceste incendii în regiunea Riazan, la circa 250 de km sud-est de Moscova.

Potrivit ONG-ului Greenpeace, prezent la faţa locului, aceste incendii au afectat o zonă de pese 3300 de hectare. Pe Telegram, guvernatorul interimar al regiunii, Pavel Malkov, a informat miercuri seară că cel puţin 800 de hectare au fost traversate de flăcări.

Joi dimineaţă, el a afirmat că trei incendii sunt în continuare în curs, pe o suprafaţă de 181 de hectare, inclusiv în rezervaţia naturală a râului Oka şi în parcul naţional Meşciorski, vaste zone mlăştinoase.

Focul, cauzat de o acțiune umană, cred autoritățile

Pe acelaşi subiect

"Există o mare probabilitate ca focul să fi fost cauzat de o acţiune umană. Şi căldura, şi seceta persistente creează condiţii favorabile pentru propagarea focului", a subliniat miercuri Greenpeace. La aceasta se adaugă rafalele puternice de vânt.

ONG-ul precizează că aceste incendii de pădure şi de turbă afectează o zonă deja marcată în 2010 de grave incendii, fumul dens care acoperise Moscova timp de mai multe zile generând grave consecinţe sanitare.

Afectată puternic de schimbările climatice, Rusia a fost lovită în ultimii ani de grave incendii de pădure, în special în Siberia şi în Extremul Orient, zone uriaşe şi greu accesibile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Locuitorii din Moscova s-au trezit înconjurați de fum dens şi miros de ars, în plin val de căldură. Avertismentul autorităților