Antena Meniu Search
x

Londra înregistrează cel mai mare număr de crime în rândul adolescenţilor, din ultimul deceniu

Un tânăr de 15 ani a fost înjunghiat mortal în faţa oamenilor, în regiunea Woolwich din Londra, iar la câteva ore distanţă, un alt băiat a fost ucis pe străzile regiunii Lambeth, în urma violenţelor desfăşurate în ultima perioadă în capitala Regatului Unit. Numărul total al adolescenţilor ucişi se ridică până acum la 21, în timp ce poliţia consideră că acesta ar fi cel mai grav bilanţ din ultimii zece ani.

de Redactia Observator

la 07.07.2021, 08:59

Imagine stick imprejmuire zona crima
Numărul crimelor în rândul adolescenţilor ste cel mai mare din ultimii zece ani - Profimedia

Poliţiştii londonezi au anunţat aseară decesul unui adolescent, în vârstă de 15 ani, ucis pe străzile din Woolwich, sub privirile îngrozite ale oamenilor. Keane Harling a fost ucis în sud-estul Londrei, în jurul orei locale 17:00, în plină zi. Potrivit martorilor aflaţi la faţa locului, el a încercat să se folosească de o umbrelă pentru a lupta împotriva atacatorilor, însă acest lucru nu a fost suficient. Băiatul nu a mai avut nicio șansă, în urma atacului nemilos, potrivit Daily Mail.

În imaginile de la faţa locului se poate observa o coloană uriaşă de maşini de poliţie şi ambulanţe, dar şi numeroși martori care încercau să formeze un scut astfel încât victima să nu poată fi obervată în timp ce paramedicii încercau cu disperare să-i salveze viaţa. În ciuda eforturilor depuse, el a fost declarat mort chiar la faţa locului. "Ofiţerii au ajuns la locul incidentului si au găsit un băiat de 15 ani care prezenta o plagă înjunghiată. Aceştia au acordat imediat primul ajutor înainte de sosirea medicilor. În ciuda eforturilor depuse, el a fost declarat mort la fața locului la ora 18:08. Rudele sale au fost informate", au declarat autorităţile.

Autorităţile sunt îngrijorate de creşterea numărului victimelor

Imediat după acest incident, poliţiştii au fost chemaţi la un spital din sudul Londrei, după ce un alt tânăr de 15 ani s-a prezentat la urgenţe cu o plagă înjunghiată. Din fericire, aceasta nu i-a pus viaţa în pericol. Un bărbat a fost arestat fiind suspectat de crimă. În urma atacului, un magazin a fost evacuat înainte ca poliția să blocheze intrarea și să facă raiduri în magazin în căutarea suspectului.

Pe acelaşi subiect

Câteva ore mai târziu, Keane Harling, un tânăr de 16 ani a murit chiar înainte de miezul nopţii, după ce ar fi fost înjunghiat în faţa casei mamei sale din Oval Plae, din sudul Londrei. Familia devastată a mers a doua zi la locul faptei pentru a depune flori. "La acţiune au participat ofiţeri de poliţie, însoţiţi de personal al Serviciului de Ambulanţă din Londra. Tânărul de 16 ani a fost declarat mort la fața locului. Familia băiatului a fost informată și va fi sprijinită de specialiștii din poliţie. Identificarea formală și un examen post-mortem vor fi efectuate în timp util. Pentru acest caz nu a existat pentru moment nicio arestare", a anunțat purtătorul de cuvânt al Scotland Yard.

Numărul total al adolescenţilor ucişi în capitala londoneză, în acest an, a ajuns în prezent la 21, trei dintre ei fiind omorâţi în ultimele cinci zile. La începutul acestui an, ofiţerii de poliţie şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că violenţele ar putea creşte în timpul verii, la fel cum s-a întâmplat şi anul trecut, după ce restricțiile anti-covid au fost ridicate. Creşterea numărului victimelor de anul trecut a fost cauzată parţial de disputele care au pornit pe reţelele sociale în timpul pandemiei şi care s-au mutat ulterior, pe străzi.

Totuşi, comparativ cu 2020, anul acesta numărul deceselor în rândul tinerilor pare să fie mult mai mare, şi probabil cel mai mare din ultimii zece ani. Potrivit datelor furnizate de primăria din Londra, în 2012 au existat nouă cazuri de omor în rândul tinerilor, ajungând la 19 persoane, în timp ce pentru anul trecut, autorităţile au raportat 14 astfel de cazuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Londra înregistrează cel mai mare număr de crime în rândul adolescenţilor, din ultimul deceniu