Antena Meniu Search
x

Video "Mă forţez să trăiesc". Drama victimelor fenomenelor extreme din Coreea de Sud şi SUA. În Europa, temperaturi vor depăşi recordul absolut

A început o nouă săptămână de infern pentru ţările din sudul Europei. În Italia s-ar putea depăşi recordul absolut de temperatură, de aproape 49 de grade. Dar mercurul va urca peste 40 de grade şi în Spania, Franţa sau ţările balcanice. Canicula ieşită din comun domneşte şi pe alte continente din emisfera nordică, dar acolo este însoţită de alte fenomene extreme soldate cu victime. În Coreea de Sud, bilanţul inundaţiilor şi alunecărilor de teren a ajuns la 37 de morţi. Iar în statul american Pennsylvania, viiturile au răpit cel puţin cinci vieţi omeneşti. 

de Redactia Observator

la 17.07.2023, 09:11

Vezi și

Un nou anticiclon venit din Africa şi-a făcut apariţia în Europa şi a fost botezat CHARON, după barcagiul mitologic din infern. Aceasta pentru că fenomenul ar putea ridica temperatura până la 42 - 43 de grade la Roma, un nou record pentru oraş, şi peste 45 de grade în alte regiuni ale Italiei. Chiar şi turiştilor veniţi să vadă oraşul li se recomandă să rămână înăuntru între orele 11 şi 18. 

Beth Friedman, turistă canadiană la Roma: În partea mai fierbinte a zilei, mergem înapoi la hotel. Şi pe urmă o să ieşim să vedem fântâna Trevi, noaptea. Ştiţi cum e, vom face siesta! 

Grecia, toropită de temperaturi de până la 44 de grade

Valori de până la 44 de grade se vor înregistra din nou şi în Grecia, unde numeroşii turişti români nu se aşteptau la o vacanţă atât de fierbinte. 

Pe acelaşi subiect

Oscar Răceanu, turist din Grecia: A fost chiar insuportabil. Chiar am fost şi până la farmacie, mi-am luat o tensiune, că mă durea capul, şi a fost un disconfort termic destul de ridicat. 

Vremea extremă din lumea a cauzat pierderi umane

Canicula rămâne la ordinea zilei şi în Statele Unite: alertele de temperatură excesivă rămân în vigoare pentru un sfert din populaţie. Dar la fel de îngrijorător este alt fenomen: inundaţiile neprevăzute provocate de ploi scurte dar violente. În Pennsylvania, mai multe persoane au pierit luate de ape iar doi copii, de nouă luni şi doi ani, sunt dispăruţi fără urmă. 

Pe un alt continent, în Coreea de Sud, ploile neobişnuit de abundente au provocat un dezastru major. Zeci de oameni au murit iar câteva mii au rămas fără adăpost în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren. 

Kim Ik-Gyun, sinistrată: Nu mă simt deloc bine, mă simt ca şi cum aş fi murit. Mă forţez să merg, mă forţez să mănânc şi mă forţez să trăiesc. 

Oamenii de ştiinţă care au avertizat de mult asupra schimbărilor climatice recunosc că sunt şi ei impresionaţi de aceste fenomene extreme, chiar dacă se aşteptau la ele. Ei adaugă că valurile de caniculă şi furtunile violente pot deveni situaţii normale la care omenirea va trebui să se adapteze. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » "Mă forţez să trăiesc". Drama victimelor fenomenelor extreme din Coreea de Sud şi SUA. În Europa, temperaturi vor depăşi recordul absolut