Antena Meniu Search
x

Podul Kerci din Crimeea, atacat din nou de ucraineni. O secțiune s-ar fi prăbușit după explozii puternice. Doi morți, traficul închis

Război în Ucraina. Un incident a avut loc pe un pod important care leagă Crimeea de regiunea rusă Krasnodar, circulaţia fiind întreruptă în zonă, a anunţat în noaptea de duminică spre luni guvernatorul rus al peninsulei anexate Crimeea, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 17.07.2023, 11:17

Vezi și

"Circulaţia a fost întreruptă pe podul Crimeei. O situaţie de urgenţă s-a produs în zona pilonului 145 din regiunea Krasnodar, situată în sud-vestul Rusiei'', a indicat Serghei Aksionov pe Telegram, fără a preciza natura incidentului.

"Forţele de ordine şi toate serviciile competente examinează situaţia", a adăugat el, cerând conducătorilor auto să aleagă o rută alternativă. Un centru de coordonare a fost înfiinţat în cadrul unui minister din Crimeea, a informat agenţia de presă rusă TASS, citând autorităţile locale.

Ministerul Transporturilor al Rusiei a confirmat deteriorarea carosabilului. Potrivit bloggerilor militari ruşi, citaţi de jurnalistul Oliver Carroll, pe Twitter, podul ar fi fost ţinta unui atac cu drone ucrainene, iar atacul s-ar fi produs în jurul orei 3 dimineaţa. Sunt raportate două victime, iar o parte din edificiu ar fi fost avariată, însă rușii neagă ca stâlpii de susținere ar fi fost afectați. Pe de altă parte, imaginile arată ca o secțiune a fost avariată grav, posibil parțial prăbușită.

Telegram

Pe acelaşi subiect

La începutul lunii iulie, ministrul adjunct al Apărării din Ucraina, Hanna Maliar, a dat de înţeles că forțele ucrainene au fost responsabile pentru un atac asupra podului, în octombrie 2022. Atacul a perturbat transportul dintre Rusia și Crimeea. A reprezentat, de asemenea, o lovitură psihologică pentru Moscova și o victorie majoră de propagandă pentru Kiev, scrie CNN.

Podul din Crimeea, inaugurat în 2018, trece peste strâmtoarea Kerci pentru a lega teritoriul rus de peninsula Crimeea, anexată de Moscova în 2014. El a devenit un simbol al anexării din 2014 şi este utilizat de armata rusă pentru a-şi aproviziona trupele cu material material în sudul Ucrainei. Rusia a afirmat întotdeauna că podul nu riscă nimic, în pofida luptelor în Ucraina, dar a ameninţat Kievul cu represalii dacă forţele ucrainene ar încerca să atace podul sau Crimeea.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Crimeea, o peninsulă anexată de Moscova în 2014, serveşte drept bază pentru forţele ruse, în special pentru trimiterea de întăriri şi întreţinerea echipamentelor. Cele câteva poduri care leagă peninsula de sudul ocupat al Ucrainei sunt esenţiale pentru desfăşurarea de operaţiuni militare de către Moscova.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Podul Kerci din Crimeea, atacat din nou de ucraineni. O secțiune s-ar fi prăbușit după explozii puternice. Doi morți, traficul închis