Antena Meniu Search
x

Video Sute de morţi după ploile care au măturat Asia de la începutul lunii. 50.000 de persoane evacuate din calea inundaţiilor care lovesc capitala Indiei

Asia este devastată de inundaţii fără precedent. Încă de la începutul lunii, numeroase regiuni se confruntă continuu cu ploi torenţiale şi furtuni. Zeci de oameni au murit în Coreea de Sud doar în ultimele două zile, în timp ce în India, numărul morţilor a ajuns deja la mai mult de o sută. 

de Redactia Observator

la 16.07.2023, 20:27

Vezi și

37 de oameni au murit în Coreea de Sud în urma inundaţiilor din ultimele zile. Cel puţin 17 au murit doar în urma alunecărilor de teren. Ploaia neîncetată care a căzut de la 9 iulie a dus şi la ieşirea râurilor din matcă. Mii de oameni au fost evacuaţi din calea apei, dar pentru unii salvatorii nu au ajuns la timp. 

15 vehicule, printre care şi un autobuz plin cu oameni, au rămas blocate într-un tunel, când malurile râului Miho s-au prăbuşit. Tunelul a fost complet inundat, iar zeci de oameni au murit pe loc. Recuperarea acestora este însă încetinită de condiţiile meteorologice. 

Seo Jeong-il, director al departamentului de pompieri din Cheongju: "De dimineaţă până acum am recuperat în total 6 corpuri. În acest moment încercăm să scoatem toată apa, dar noroiul ne îngreunează această sarcină." 

Peste 100 de morţi doar în India

Pe acelaşi subiect

În India, furtunile au dus la moartea a peste 100 de persoane. Alte 50.000 au fost evacuate doar din zona capitalei. 

Locuitor din New Delhi: "Au mai fost inundaţii în Delhi, dar nu am văzut niciodată ceva asemănător. Am prins inundaţiile din 1996, 2010 şi 2013, dar nu au fost niciodată ca acum." 

Râurile au ajuns aici la cel mai ridicat nivel din ultimii 45 de ani. Toate construcţiile de pe malul apei au fost distruse, în timp ce sute de oameni au privit neputincioşi cum munca de o viaţă le este luată de ape. 

Localnic: "Am învăţat la şcoală aici şi am fost foarte tristă când a fost distrusă de inundaţii. Copiii care vin de departe să înveţe aici, sunt foarte afectaţi. Amintirile noastre au fost de asemenea distruse."

Meteorologii anunţă că ploile abundente vor continua şi în zilele următoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Sute de morţi după ploile care au măturat Asia de la începutul lunii. 50.000 de persoane evacuate din calea inundaţiilor care lovesc capitala Indiei