Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Marea Britanie cere sancţiuni pentru doi miniştri din guvernul lui Netanyahu. Israelul riscă să rămână fără sprijin internaţional

Israelul riscă să rămână fără sprijin pe plan internaţional din cauza situaţiei umanitare din Gaza şi Liban. Cei mai mari aliaţi ai statului evreu, Washingtonul şi Londra, ameninţă cu suspendarea sprijinului militar şi sancţiuni pentru miniştrii lui Benjamin Netanyahu. Iar Franţa a interzis companiilor israeliene să participe la o expoziție militară navală. În ultimul an, aproape 45.000 de oameni au fost ucişi în Gaza şi Liban în urma bombardamentelor, iar alte câteva milioane de persoane au fost strămutate. 

de Redactia Observator

la 16.10.2024 , 20:25

Cele mai recente atacuri aeriene din sudul Libanului au fost caracterizate drept un adevărat masacru. Bombardamentele au avut loc în oraşele Nabatieh şi Qana, iar efectul a fost devastator. Cel puţin 21 de oameni au murit şi peste 50 au fost răniţi. 

Israelul riscă să rămână fără sprijin

De altfel, un sfert din populaţia din Liban cere să fie evacuată. Liderii europeni si-au schimbat pozitia si dupa ce Israelul a atacat trupele ONU de menţinere a păcii. "Netanyahu să nu uite că țara sa a fost creată printr-o rezoluție ONU", a tunat Emmanuel Macron. 

Vezi și

"Acestea sunt trupele noastre, bărbați și femei din Europa care sunt implicaţi în menținerea păcii în sudul Libanului. Sunt protejați de dreptul internațional și Israelul trebuie să respecte asta", a spus Simon Harris, premierul Irlandei.

Pe acelaşi subiect

Uniunea Europeană ia în calcul suspendarea acordului de liber schimb cu Israel. Spania, Belgia şi alte state cer chiar ca nimeni să nu mai vândă arme Israelului. 

"Poziţia Italiei privind blocarea completă a tuturor licenţelor noi de export este mult mai strictă, mai restrictivă. Noi nu mai evaluăm separat cererile de licenţe noi, am blocat totul", a declarat Giorgia Meloni, premierul Italiei.

Marea Britanie cere sancţiuni pentru doi miniştri israelieni

Marea Britanie duce lucrurile şi mai departe. Premierul Keir Starmer cere sancţionarea ministrului israelian al Finanţelor şi a celui pentru Siguranţa Naţională. Cea mai mare lovitură vine însă de la Washington. Statele Unite au dat un ultimatum de 30 de zile pentru ca situaţia umanitară din Gaza să se îmbunătăţească. În caz contrar, americanii ameninţă cu suspendarea transporturilor de arme. 

Strategia a dat roade. La câteva ore, în Gaza au intrat 50 de camioane cu ajutoare umanitare. În ultimul an, Statele Unite au donat Israelului arme şi muniţie în valoare de 18 miliarde de dolari. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Obişnuiţi să păstraţi bancnote vechi în speranţa că vă veţi îmbogăţi în viitor?
Observator » Ştiri externe » Marea Britanie cere sancţiuni pentru doi miniştri din guvernul lui Netanyahu. Israelul riscă să rămână fără sprijin internaţional