Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Mărturia eroului care l-a pus la pământ pe Ioan, românul care a înjunghiat o fetiță de 11 ani pe o stradă din Londra: "E de datoria mea să o salvez”

Bărbatul care a înjunghiat luni o fetiţă de 11 ani în Leicester Square, în Londra, este un cetăţean român, confirmă MAE. Un agent de pază al unui a descris momentul în care s-a năpustit asupra românului, pentru a o salva pe copila de 11 ani.

de Maria Dogaru

la 13.08.2024 , 18:53

Mărturia eroului care l-a pus la pământ pe Ioan, românul care a înjunghiat o fetiță de 11 ani pe o stradă din Londra
Mărturia eroului care l-a pus la pământ pe Ioan, românul care a înjunghiat o fetiță de 11 ani pe o stradă din Londra - Capturi X/Captura BBC

Abdullah, un tânăr de doar 29 de ani, care lucrează ca agent de pază la un magazin din Leicester Square, a declarat că a intervenit pentru a-l opri pe atacator și, cu ajutorul colegilor, i-a acordat primul ajutor copilei care a fost înjunghiată de atacatorul român.

Abdullah a declarat pentru BBC că a auzit „un țipăt”, așa că „s-a năpustit asupra atacatorului... și i-a luat cuțitul”.

„Am auzit un țipăt și pur și simplu am ieșit afară și am văzut că un tip avea un cuțit. În momentul în care am văzut-o, am sărit pe tipul acela și l-am prins de mână...l-am pus la pământ și am dat cuțitul departe de el”, a povestit tânărul erou. 

Articolul continuă după reclamă

El a spus că alți doi bărbați au venit să-l ajute și l-au ținut pe bărbat timp de „patru până la cinci” minute. El a spus că a acționat după instinct, fără să mai aibă timp de gândire: „nu aveam timp, pur și simplu nu m-am gândit”.

Pe acelaşi subiect

„Este oribil să fiu sincer; nu am mai văzut așa ceva până acum. Să faci asta unui copil, este oribil”, spune Abdullah.

El a adăugat că el și colegii săi i-au acordat primul ajutor copilului înainte ca poliția să ajungă.

„Tocmai am văzut un copil înjunghiat și am încercat să o salvez. Este de datoria mea să o salvez”,a continuat el.

Potrivit BBC, Ioan Pintaru, în vârstă de 32 de ani şi fără domiciliu stabil, a fost pus sub acuzare pentru tentativă de omor şi deţinerea unei arme albe. Fata a fost dusă la spital cu răni grave, dar care nu îi pun viaţa în pericol, a declarat Poliţia Metropolitană.

Ioan Pintaru a fost plasat în arest preventiv şi urmează să fie audiat la Curtea Magistraţilor din Westminster. Anchetatorii lucrează în prezent pentru a stabili motivaţia suspectului şi a îndemnat pe oricine a fost martor la ceea ce s-a întâmplat sau are orice informaţii să contacteze poliţia. Poliţia a declarat însă luni că nu există nicio sugestie că incidentul ar fi avut legătură cu terorismul, iar victimele şi atacatorul nu păreau să se cunoască între ele.

Maria Dogaru Like
Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Ştiri externe » Mărturia eroului care l-a pus la pământ pe Ioan, românul care a înjunghiat o fetiță de 11 ani pe o stradă din Londra: "E de datoria mea să o salvez”