Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Român din UK, condamnat la închisoare pentru un clip pe TikTok. Se prefăcea că e urmărit de extremişti, în timpul revoltelor de stradă

Un român din Marea Britanie a fost condamnat la trei luni de închisoare, după ce a postat pe TikTok un filmuleț în care s-a prefăcut că este urmărit de extremiști, în timpul protestelor de săptămâna trecută. Magistrații au considerat că Dimitrie Stoica, în vârstă de 35 de ani, a încercat să instige la ură rasială.

de Redactia Observator

la 13.08.2024 , 11:30

Dimitrie Stoica
Dimitrie Stoica - Derbyshire Police

Un român din Marea Britanie care a pretins pe TikTok că este urmărit de extremişti în timpul revoltelor de săptămâna trecută a fost condamnat la trei luni de închisoare. Potrivit Telegraph, transmisiunea live de miercuri a fost urmărită de peste 700 de oameni. Magistraţii din UK au descris gestul tânărului de 35 de ani drept o încercare de "instigare la ură rasială".

Dimitrie Stoica va sta 3 luni după gratii

Românul s-a apărat în faţa magistraţilor din Derbyshire, spunând că totul a fost doar "o glumă", prin care spera să strângă mai mulţi urmăritori. Dimitrie Stoica, tată a trei copii, a transmis filmuleţul live, pe TikTok, în jurul orei locale 22:00, iar o persoană l-a întrebat de ce fuge. Acesta i-a răspuns: "Alerg pentru că ei sunt pe urmele mele. Vin după mine!"

Articolul continuă după reclamă

"Acuzatul a încercat să instige la ură rasială, afirmând că este urmărit", a declarat Seema Mistry, procuror. Tânărul român a fost întrebat de o patrulă de poliţie de pe stradă dacă are nevoie de ajutor, moment în care bărbatul le-a răspuns negativ: "Nu, mă duceam acasă".

Videoclipul a fost filmat în Normanton, o suburbie a Derby, extrem de populată de "minorităţi etnice". Seema Mistry susţine că, la momentul filmării imaginilor cu pricina, în oraş nu erau niciun fel de probleme sau tensiuni. Dimitrie Stoica a recunoscut că nu s-a aflat nicio secundă într-un pericol real. A fost închis şi a trebuit să plătească o amendă de 154 de lire sterline

Avocatul apărării, Andrew Cash, a declarat că Dimitrie Stoica a venit în UK în 2016, iar soţia şi cei trei copii i s-au alăturat de două săptămâni.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu sancţiunile drastice introduse odată cu noul an şcolar?
Observator » Ştiri externe » Român din UK, condamnat la închisoare pentru un clip pe TikTok. Se prefăcea că e urmărit de extremişti, în timpul revoltelor de stradă