Antena Meniu Search
x

Galerie foto Membrul fondator al trupei Slipknot, Joey Jordison, a murit în somn, la 46 de ani. Familia a făcut anunţul: "Un sentiment de durere de nedescris”

Joey Jordison, baterist şi membru fondator al trupei americane rock Slipknot, a murit la vârsta de 46 de ani.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 28.07.2021, 10:42

Într-un comunicat citat de BBC, familia lui Jordison a transmis că el a murit liniştit, în somn. Nu a fost dezvăluită cauza decesului. Într-o declarație, rudele muzicianului au mărturisit că au rămas cu „inima frântă și cu un sentiment de durere de nedescris”.

VEZI ÎN GALERIA FOTO IMAGINI CU ARTISTUL

„Suntem cu sufletul sfărâmat împărtăşind vestea că Joey Jordison, baterist prolific, muzician și artist, a murit în somn în data de 26 iulie 2021. Moartea lui Joey ne-a lăsat cu inima frântă și cu un sentiment de durere de nedescris. Pentru cei care îl cunoșteau, îi înțelegeau inteligența, personalitatea sa blândă, inima uriașă și dragostea pentru toate lucrurile legate de familie și muzică. Familia lui Joey a cerut ca prietenii, fanii și mass-media să respecte în mod înțelept nevoia noastră de intimitate și pace în acest moment incredibil de dificil”, a adăugat un apropiat al familiei. 

O slujbă de înmormântare privată va fi organizată în memoria muzicianului, familia cerând publicului să respecte dorinţele acestora privind intimiteatea. 

Pe acelaşi subiect

Trupa Slipknot a luat naştere în 1995

Jordison a pus bazele trupei în 1995, împreună cu percuţionistul Shawn Cruhan şi basistul Paul Gray. Patru ani mai târziu, grupul heavy metal a lansat albumul omonim de debut, care i-a adus recunoaşterea. Trupa a ajuns, în timp, în topul american mainstream şi a fost premiată cu Grammy.

Slipknot este cunoscută pentru stilul muzical agresiv şi apariţiile scenice groteşti. Jordison a fost parte din grup până în 2013. În ultimii ani, el a dezvăluit că a părăsit trupa după ce a fost diagnosticat cu o formă de scleroză multiplă. Nathan Jonas Jordison, născut în 1975, în Des Moines (Iowa), a spus că a primit primul set de tobe de la părinţi pe când avea vârsta de 8 ani. Primul proiect muzical din care a făcut parte, Pale Ones, a devenit Slipknot.

Jordison a mai colaborat cu Murderdolls, Metallica, Korn şi Rob Zombie. Decesul lui vine la 11 ani după cel al lui Paul Gray, membru fondator Slipknot, cauzat de o supradoză de droguri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Membrul fondator al trupei Slipknot, Joey Jordison, a murit în somn, la 46 de ani. Familia a făcut anunţul: "Un sentiment de durere de nedescris”