Antena Meniu Search
x

MODIFICAREA anunţată de Facebook, după ce un bărbat A ÎMPUŞCAT un bătrân şi a transmis execuţia LIVE pe reţeaua de socializare

Compania Facebook a anunţat că va îmbunătăţi procedurile de verificare a conţinuturilor afişate pe această reţea de socializare, în urma nemulţumirilor exprimate de utilizatorii platformei, după publicarea unei înregistrări video, duminică, ce a prezentat asasinarea prin împuşcare a unui bărbat în vârstă de 74 de ani din oraşul american Cleveland.

Compania Facebook a anunţat că va îmbunătăţi procedurile de verificare a conţinuturilor afişate pe această reţea de socializare, în urma nemulţumirilor exprimate de utilizatorii platformei, după publicarea unei înregistrări video, duminică, ce a prezentat asasinarea prin împuşcare a unui bărbat în vârstă de 74 de ani din oraşul american Cleveland.

Justin Osofsky, vicepreşedintele diviziei de Operaţiuni Globale din cadrul companiei Facebook, a dat publicităţii o declaraţie de presă, luni, în care a detaliat modul în care a fost publicată pe această reţea de socializare o înregistrare video realizată de Steve Stephens, un bărbat din Cleveland suspectat că l-a împuşcat mortal pe Robert Godwin Sr., duminică, în jurul orei locale 14.00. 

Citeşte şi Un individ a împușcat un bătrân și a transmis execuţia LIVE pe Facebook! Americanul spune că a mai ucis 13 oameni!

Până luni seară, Stephens nu fusese încă găsit şi este căutat în mai multe state americane de Poliţia din Cleveland şi ofiţeri FBI.

Pe acelaşi subiect

Osofsky a explicat că Stephens a publicat mai întâi o înregistrare video în care ameninţa că va ucide pe cineva, apoi a publicat înregistrarea cu împuşcarea lui Godwin. În cele din urmă, asasinul prezumtiv a folosit serviciul Facebook Live pentru a-şi mărturisi crima în direct şi pentru a ameninţa că va comite şi alte crime.

Deocamdată, Poliţia din Cleveland nu a descoperit alte victime. 

Compania Facebook a eliminat în cele din urmă acele înregistrări video şi a dezactivat contul lui Steve Stephens.

”Ca urmare a acestei serii de evenimente îngrozitoare, reanalizăm deficienţele noastre în ceea ce priveşte procedura de raportare, pentru a ne asigura că oamenii vor putea  cât mai repede şi cât mai uşor cu putinţă - să raporteze conţinuturi video şi alte materiale care încalcă standardele noastre”, a spus Osofsky.

”În acest caz, nu am primit un raport despre primul material video, ci doar un raport despre al doilea video - cel care conţine momentul împuşcării -, la peste o oră şi 45 de minute după ce a fost publicat. Am primit raportări despre al treilea video, conţinând mărturisirea live a acelui bărbat, abia după ce tragedia se încheiase”, a adăugat el.

Compania Facebook a fost tot mai des criticată pentru faptul că se bazează pe utilizatorii reţelei pentru a semnala conţinuturile violente sau controversate. În contextul în care Facebook încearcă să devină platforma mainstream a agenţiilor de publicitate şi a conţinuturilor video exclusiviste, compania americană este supusă unei presiuni tot mai accentuate şi încearcă să găsească metode mai bune de raportare şi administrare a conţinuturilor publicate în fiecare zi de cei peste 1,8 miliarde de utilizatori globali ai săi.

Poliţia din Cleveland a emis duminică noaptea un mandat pentru omor deosebit de grav pe numele lui Stephens şi a avertizat că acesta ar fi putut să fi părăsit deja statul Ohio, putând să se afle în prezent în statele Pennsylvania, New York, Indiana sau Michigan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » MODIFICAREA anunţată de Facebook, după ce un bărbat A ÎMPUŞCAT un bătrân şi a transmis execuţia LIVE pe reţeaua de socializare