Antena Meniu Search
x

Momentul dramatic în care Anita Alvarez este scoasă de pe fundul bazinului de antrenoare după ce a leșinat. ”Nu a respirat 2 minute”

Momente dramatice în timpul finalei de înot artistic individual de la Campionatul Mondial de Nataţie din Budapesta. O sportivă a leşinat şi a fost salvată de la înec chiar de antrenoarea sa. Americana Anita Alvarez şi-a pierdut cunoştinţa la scurt timp după ce şi-a încheiat programul.

de Redactia Observator

la 23.06.2022, 16:50

Antrenoarea sa Andrea Fuentes a fost cea care a văzut că eleva sa începe să se scufunde şi a sărit imediat în apă pentru a o salva. Un membru al echipei SUA a sărit și el pentru a o ajuta să o tragă pe Alvarez la suprafață, salvamarii fiiind acuzați că nu au făcut nimic pentru ca tânăra să fie scoasă în siguranţă din bazin.

Sportiva, care a încheiat finala pe locul al optulea, şi-a revenit după ce i s-a acordat primul ajutor. Nu este pentru prima dată când înotătoarea americană leşină în bazin. Un incident similar a avut loc anul trecut la Barcelona la calificările pentru Jocurile Olimpice când tot antrenoarea a fost cea care a salvat-o. Fuentes a dezvăluit după incident că înotătoarea în vârstă de 25 de ani a încetat să mai respire timp de două minute.

Momentul în care înotătoarea inconștientă este scoasă afară din piscina din Budapesta sub privirile îngrozite ale publicului care se temea de tot ce este mai rău a fost surprins în imagini. Unii şi-au pus mâinile la ochi, crezând că o tragedie s-a petrecut. Andrea Fuentes a povestit că a sărit după Alvarez pentru că salvamarii nu au reacţionat. Este a doua oară când Fuentes o salvează pe înotătoarea Alvarez care a mai leşinat şi anul trecut. 

"Am încercat să o trezesc. Am pălmuit-o și i-am deschis maxilarul. Dar adevărul este că până am ajuns la camera de urgență, ea nu a respirat cel puțin două minute", a spus Fuentes într-un interviu pentru El Mundo. Antrenoarea i-a criticat pe salvamari pentru că au reacţionat cu întâziere şi a dezvăluit că vor lua la sfatul medicilor decizia dacă sportiva va concura în finala de vineri.

Însă Alvarez este hotărâtă să nu abandoneze Campionatele Mondiale. "Nu vrea să plece de aici cu imaginea ei inconștientă în fundul piscinei. În orice caz, la probele pe echipe, Anita face o mulțime de piruete și foarte puține apnee, așa că aproape sigur va concura."

Nu se știe clar de ce a leşinat sportiva, dar înotătoarele la probele sincron trebuie să-și țină respirația mult timp sub apă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Momentul dramatic în care Anita Alvarez este scoasă de pe fundul bazinului de antrenoare după ce a leșinat. ”Nu a respirat 2 minute”