Antena Meniu Search
x

Atac cu drone asupra Moscovei, după ce Kievul a fost bombardat de două ori în aceeaşi zi. Autorităţile ruse raportează pagube minore

Război în Ucraina. Moscova a fost vizată la primele ore ale dimineţii de marţi de un rar atac cu drone, care a provocat pagube "minore" mai multor clădiri, fără să producă victime, a transmis primarul Moscovei, Serghei Sobianin, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 30.05.2023, 09:05

Atac cu drone asupra Moscovei, după ce Kievul a fost bombardat de două ori în aceeaşi zi. Autorităţile ruse raportează pagube minore
Atac cu drone asupra Moscovei, după ce Kievul a fost bombardat de două ori în aceeaşi zi. Autorităţile ruse raportează pagube minore - Twitter

Sistemele de apărare antiaeriană au distrus mai multe drone la apropierea lor de capitala rusă, au declarat marţi dimineaţă oficiali ruşi.

"În aceasta dimineaţă, în zori, un atac cu drone a cauzat pagube minore la mai multe clădiri. Toate serviciile de urgenţă din oraş sunt la faţa locului. Nimeni nu a fost grav rănit până în prezent", a transmis Sobianin prin contul său de Telegram.

Primarul a precizat că circumstanţele incidentului sunt în curs de investigare. Andrei Vorobiov, guvernatorul regiunii Moscova, a indicat tot pe Telegram că mai multe drone au fost doborâte în timp ce se apropiau de Moscova. Nu este clar deocamdată cine a lansat aceste drone.

Atac cu drone asupra Moscovei

Pe acelaşi subiect

Mai multe canale de mesagerie Telegram din Rusia au raportat că de la patru la zece drone au fost doborâte la periferia Moscovei şi în regiunea sa extinsă.

Primarul Sobianin a spus că unii locuitori au fost evacuaţi. Agenţia rusă oficială de presă RIA Novosti a relatat că unii locuitori dintr-o clădire de pe strada Profsoiuznaia din Moscova, din sudul oraşului, erau în curs de evacuare.

Serviciile de urgenţă au evacuat locuitorii de la mai multe intrări din două clădiri care au fost lovite de una dintre drone, a adăugat Serghei Sobianin. "Imediat după finalizarea lucrărilor serviciilor speciale, locuitorii se vor putea întoarce în apartamentele lor", a spus el.

Agenţiile de presă citate nu au putut să verifice în mod independent toate aceste informaţii. Moscova şi regiunea sa, situate la peste 1.000 de km de Ucraina, au fost până în prezent rareori vizate de atacuri cu drone de la începutul conflictului, chiar dacă acest tip de atacuri s-a înmulţit în alte părţi ale Rusiei.

Imagini difuzate pe reţele de social media arătau urme de fum pe cer. În altele se poate vedea o fereastră spartă într-o clădire. Acest atac urmează celui de la Kiev, în Ucraina, de drone ruseşti în cursul nopţii de luni spre marţi, al treilea în 24 de ore, care s-a soldat cu cel puţin un mort, potrivit primarului Vitali Kliciko.

Kievul, bombardat de 2 ori în aceeaşi zi

Luni, atacuri ruseşti în plină zi au provocat panică în capitala ucraineană, care a fost atacată de nenumărate ori de la începutul lunii mai.

Acesta este cel mai grav atac asupra Moscovei de la atacul din noaptea de 2 mai asupra Kremlinului, efectuat de asemenea cu ajutorul dronelor, pe care conducerea rusă l-a atribuit direct Ucrainei.

Atât guvernatorul, cât şi primarul Moscovei au cerut cetăţenilor să rămână calmi. "Aveţi încredere doar în sursele oficiale şi nu distribuiţi informaţii neverificate", a subliniat Sobianin, citat de EFE.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Atac cu drone asupra Moscovei, după ce Kievul a fost bombardat de două ori în aceeaşi zi. Autorităţile ruse raportează pagube minore