Antena Meniu Search
x

Video Kievul, bombardat de două ori în aceeaşi zi. Ucrainenii promit o ripostă dură; 100 de soldaţi ruşi ar fi fost ucişi

Ucraina promite că se va răzbuna după ce, ieri, oraşul Kiev a fost atacat cu valuri de rachete şi drone, atât noaptea, cât şi în plină zi. Aproape toate proiectilele au fost doborâte de apărarea antiaeriană, dar cu toate acestea, cel puţin patru oameni au fost ucişi iar 25, răniţi, în diferite regiuni ale ţării. În replică, ucrainenii au bombardat câteva obiective militare din teritoriul ocupat, iar o sută de soldaţi ruşi ar fi fost ucişi. În această noapte, Kievul a fost din nou ţinta unor drone ruseşti şi cel puţin o femeie a fost rănită.

de Redactia Observator

la 30.05.2023, 08:10

Vezi și

Atacul de noapte asupra Kievului, al cincisprezecelea din această lună, a fost urmat de un nou bombardament în timpul zilei, mai rar în ultima vreme. Oamenii s-au grăbit să se refugieze în staţiile de metrou, ca la începutul războiului. Preşedintele Zelenski şi soţia sa au postat imagini ale unor copii speriaţi care alergau spre adăpost, pe fondul sirenelor alarmei aeriene.

În metrou au coborât şi doi miri, însoţiţi de nuntaşi, îndată după ceremonie. Cei doi tineri, membri ai forţelor armate, au mărturisit că era prima dată când căutau refugiu în timpul unui bombardament.

Toate cele 11 rachete balistice, lansate asupra Kievului, au fost doborâte dar resturile lor au provocat distrugeri la sol şi cel puţin o persoană a fost rănită.

Volodimir Zelenski, preşedinte Ucraina: Datorită apărării noastre antiaeriene, datorită tuturor apărătorilor cerului, sute de vieţi omeneşti au fost salvate, doar într-o singură zi. Cele mai multe drone Shahed şi rachete au fost doborâte.

Pe acelaşi subiect

Ucraina promite o ripostă dură

Pe lângă Kiev au fost atacate şi alte regiuni ale Ucrainei. Un incendiu a izbucnit în portul Odesa, dar nu s-a precizat dacă exportul de cereale ar putea fi afectat. Situaţia este mai gravă într-o bază aeriană din vestul Ucrainei, unde cinci aeronave au fost distruse, potrivit autorităţilor locale care, în general, NU recunosc asemenea pierderi. Iar într-o localitate din Donbas, o rachetă a lovit în plin o benzinărie. Doi bărbaţi şi-au pierdut viaţa iar opt persoane sunt rănite.

Şeful serviciului de informaţii al armatei ucrainene a promis o ripostă dură. Mai multe explozii s-au produs în apropierea oraşelor ocupate Berdiansk şi Mariupol, unde armata rusă a amenajat baze militare. Aproximativ o sută de soldaţi ruşi ar fi fost ucişi într-un hotel transformat în cazarmă, susţine un consilier al primarului exilat din Mariupol, fără ca informaţia să poată fi verificată.

Iar guvernatorul regiunii ruse Belgorod se consideră în stare de război deoarece satele de la graniţă sunt atacate aproape în fiecare zi. De altfel, o grupare armată rusă de opoziţie, care a efectuat săptămâna trecută o incursiune pe teritoriul Rusiei, susţine că a trecut din nou frontiera.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Kievul, bombardat de două ori în aceeaşi zi. Ucrainenii promit o ripostă dură; 100 de soldaţi ruşi ar fi fost ucişi