Antena Meniu Search
x

Moscova își arată "mușchii". Marina rusă a publicat imagini de la exerciţiile cu rachete Kalibr, care pot lovi ţinte la 1.000 de kilometri distanţă

Marina rusă a publicat joi un videoclip cu noile exerciţii la care au fost folosite rachete de croazieră Kalibr, care au fost lansate de către un submarin spre o ţintă terestră din Marea Japoniei.

de Redactia Observator

la 24.01.2022, 14:48

Moscova își arată "mușchii". Marina rusă a publicat imagini de la exerciţiile cu rachete Kalibr, care pot lovi o ţintă la 1.000 de kilometri distanţă

Într-o perioadă tensionată în care toată lumea aşteapt să vadă care va fi următoarea mişcare a Moscovei, Rusia continuă exerciţiile militare, menţinând atenţia întregii lumi asupra obiectivelor sale.

Exercițiile vor avea loc în mările adiacente direct Rusiei și vor include, de asemenea, manevre în Marea Mediterană, Marea Nordului, Marea Ohotsk, Oceanul Atlantic de nord-est și Pacific, se arată în comunicat.

Joi dimineaţă, Ministerul Apărării de la Moscova a anunţat că va desfăşura exerciţii în toate mările în care se află flota sa. Peste 140 de nave, 60 de aeronave şi aproximativ 10.000 de persoane sunt angrenate în exerciţii.

Mișcările armatei ruse sunt analizate îndeaproape, deoarece o acumulare de trupe în apropierea Ucrainei și mai multe schimburi de replici între oficiali ruşi şi lideri occidentali au stârnit temeri legate de un "război iminent". Totuşi, Moscova neagă vehement orice plan de invadare a Ucrainei.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Într-un videoclip postat pe reţelele de socializare, ministerul a arătat cel mai nou submarin diesel-electric al flotei sale din Pacific, care poate lansa o rachetă de croazieră Kalibr către o țintă terestră dintr-o poziție subacvatică în Marea Japoniei.

Racheta a lovit o țintă de coastă în regiunea Khabarovsk, din estul îndepărtat al Rusiei, de la o distanță de peste 1.000 km, se arată în comunicat.

Separat, China, Rusia și Iran urmează să organizeze exerciții navale comune vineri, a declarat un oficial de relații publice din forțele armate iraniene pentru agenția de presă ISNA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Moscova își arată "mușchii". Marina rusă a publicat imagini de la exerciţiile cu rachete Kalibr, care pot lovi ţinte la 1.000 de kilometri distanţă