Antena Meniu Search
x

Moscova: Peste 70.000 de persoane la un marș pentru a-i aduce un omagiu lui Boris Nemțov

Peste 70.000 de ruși au participat duminică după-amiază la un marș la Moscova pentru a-i aduce un omagiu lui Boris Nemțov, opozant și fost vicepremier, asasinat vineri în apropiere de Kremlin, a indicat unul dintre organizatorii manifestației

Peste 70.000 de ruși au participat duminică după-amiază la un marș la Moscova pentru a-i aduce un omagiu lui Boris Nemțov, opozant și fost vicepremier, asasinat vineri în apropiere de Kremlin, a indicat unul dintre organizatorii manifestației

''Estimăm la peste 70.000 numărul participanților'', a declarat pentru AFP Alexandr Riklin, unul dintre organizatorii marșului, care a fost autorizat de către municipalitate. Poliția a indicat la rândul său un număr de peste 16.000 de participanți la marș.

Boris Nemțov ''a murit pentru viitorul Rusiei'' sau ''El s-a bătut pentru o Rusie liberă'', scria pe pancartele purtate de manifestanți la Moscova, potrivit jurnaliștilor AFP la fața locului.

La Sankt Petersburg, cel de-al doilea oraș ca mărime al țării, peste 6.000 de persoane, potrivit poliției, s-au strâns, de asemenea, pentru a-i adune un omagiu lui Nemțov.

Asasinarea opozantului rus, vineri, cu puțin timp înainte de miezul nopții, a fost un șoc pentru partizanii săi și pentru mii de persoane anonime, fiind condamnată și pe plan internațional.

Președintele rus, Vladimir Putin, s-a angajat sâmbătă să-i pedepsească pe asasinii lui Nemțov. ''Se va face totul pentru ca organizatorii și executanții aceste crime odioase și cinice să primească pedeapsa pe care ei o merită'', a afirmat Putin într-un mesaj de condoleanțe către mama lui Boris Nemțov.

Opoziția a renunțat la manifestația prevăzută să aibă loc în sud-estul Moscovei, înlocuind-o cu un marș, începând cu cea 12,00 GMT, până la podul pe care a fost ucis Boris Nemțov, împușcat cu patru gloanțe în spate.

Duminică, podul pe care a fost asasinat opozantul de 55 de ani în timp ce se plimba pe jos cu o tânără din Ucraina, prezentată drept prietena sa, era acoperit cu grămezi uriașe de flori, lumânări, fotografii și mesaje aduse de personalități cunoscute și de o mulțime de persoane anonime.

Cu câteva ore înainte de a fi asasinat, într-o intervenție la radio Ecoul Moscovei, Nemțov făcea apel să se manifesteze duminică în capitală împotriva ''agresiunii lui Vladimir Putin'' în Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Moscova: Peste 70.000 de persoane la un marș pentru a-i aduce un omagiu lui Boris Nemțov