Antena Meniu Search
x

Moscova respinge afirmațiile Kievului și reafirmă că nu există trupe ruse în Ucraina

Ministerul Apărării de la Moscova a reafirmat joi că nu există trupe ruse în Ucraina, respingând astfel afirmațiile anterioare în acest sens ale președintelui ucrainean Petro Poroșenko

Ministerul Apărării de la Moscova a reafirmat joi că nu există trupe ruse în Ucraina, respingând astfel afirmațiile anterioare în acest sens ale președintelui ucrainean Petro Poroșenko

''Niciun fel de trupe regulate ruse nu există în Ucraina, nemaivorbind de grupuri tactice de luptă', a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului menționat, Igor Konașenkov, potrivit TASS.

Într-un discurs rostit joi în fața parlamentului de la Kiev (Rada Supremă), președintele ucrainean Petro Poroșenko a afirmat că, în prezent, în Ucraina se află peste 9.000 de soldați ruși și că există o 'amenințare colosală' la adresa țării sale.

''Trebuie să continuăm să ne mărim cheltuielile pentru armată și să fim gata atât pentru noi atacuri venite de la dușmanul nostru din Donbas, cât și pentru o invazie masivă de-a lungul întregii noastre granițe cu Rusia. Trebuie să ne pregătim, într-adevăr, pentru o astfel de eventualitate''', a declarat Poroșenko. ''În acest moment există în Ucraina 14 batalioane tactice care sunt formate din peste 9.000 de militari ruși. Trupele sunt concentrate în vecinătatea graniței și sunt o dată și jumătate mai mulți decât erau anul trecut'', a adăugat el, potrivit postului Europa Liberă.

Declarațiile liderul de la Kiev au survenit pe fondul reizbucnirii luptelor în estul Ucrainei, UE, NATO, SUA și OSCE exprimându-și îngrijorarea și denunțând cea mai gravă încălcare a armistițiului instituit în februarie în urma acordurilor de la Minsk. De miercuri până joi, cel puțin 26 de oameni au murit în estul ucrainean. Consiliul de Securitate al ONU urmează să se întrunească vineri într-o reuniune de urgență pentru a discuta situația din Ucraina.

Kievul și Occidentul au acuzat în repetate rânduri Moscova de susținerea militară a rebelilor proruși și de trimiterea de trupe în estul Ucrainei, dar Rusia dezminte de fiecare dată orice implicare a sa în conflictul din țara vecină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Moscova respinge afirmațiile Kievului și reafirmă că nu există trupe ruse în Ucraina