Antena Meniu Search
x

"Moskva" s-ar fi scufundat în Marea Neagră cu două focoase nucleare la bord. Ipoteza care dă fiori inclusiv României

Scufundarea navei "Moskva", nava amiral a flotei ruse, se poate transforma într-un veritabil dezastru pentru ţările riverane la Marea Neagră. Există suspiciuni că nava avea la bord şi două focoase nucleare, capacitatea de luptă permiţându-i acest lucru.

de Redactia Observator

la 15.04.2022, 17:24

Vezi și

"Moskva" s-a scufundat în apropierea portului Sevastapol. Nava se retrăgea în portul din Crimeea după ce fusese grav avariată. Ucrainenii au susţinut că rachetele lor au distrus nava, ruşii au susţinut până în momentul scufundării că avariile au fost produse de un incendiu izbucnit la bord. Cert este că nava amiral a flotei ruse s-a dus în adâncurile Mării Negre, iar experţii şi analiştii militari se tem că aceasta avea la bord şi două focoase nucleare.

"Nava ar fi putut fi echipată cu două focoase nucleare", a declarat Mykhailo Samus, directorul unui think-tank din Lvov, potrivit DailyMail. Andriy Klymenko, editor la publicaţia Black Sea News, este de părere că Turcia, România, Georgia şi Bulgaria ar trebui să insiste pentru trimiterea unor echipe care să cerceteze epava navei. "Unde sunt aceste focoase nucleare? Unde erau ele când a avut loc explozia?", sunt întrebările la care Klymenko şi-ar dori un răspuns rapid.

În altă ordine de idei, Ilya Ponomarev, un fost politician care s-a opus în 2014 anexării Crimeii, motiv pentru care a fost nevoit să plece în exil, spune că doar 58 dintre cei 510 membri ai echipajului "Moskva" au fost identificaţi. Cu alte cuvinte, 452 de oameni sunt daţi dispăruţi şi se crede că s-au scufundat odată cu nava. Iniţial, autorităţile ruse au anunţat că întreg echipajul a fost salvat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » "Moskva" s-ar fi scufundat în Marea Neagră cu două focoase nucleare la bord. Ipoteza care dă fiori inclusiv României