Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Galerie foto Cum arăta crucişătorul Moscova, nava emblematică a marinei ruse, înainte să fie lovit de rachetele ucrainene

Una dintre cele mai importante nave de război ale marinei ruse, crucișătorul Moskva/Moscova, a fost avariată. Informaţiile despre soarta navei sunt, însă, contradictorii, Ucraina anunţă că nava a fost scufundată, în timp ce Moscova susţine că vasul a fost avariat şi sunt luate măsuri pentru remorcarea sa către un port, informează joi agenţiile de presă internaţionale. 

de Redactia Observator

la 14.04.2022 , 16:15

Una dintre cele mai importante nave de război ale marinei ruse, crucișătorul Moskva/Moscova fie plutește abandonată, fie s-a scufundat în Mărea Negră, o lovitură masivă pentru o armată care luptă împotriva rezistenței ucrainene de 50 de zile, relatează CNN. 

Oficialii ucraineni anunţă că nava rusească Moscova, avariată grav, miercuri seară, după un atac cu rachete Neptun lansate din Marea Neagră, a participat la luptele date în februarie pentru a prelua controlul asupra Insulei Şerpilor. Guvernatorul din Odessa, Maxim Marcenko, susţine că este vorba despre crucişătorul care le-a cerut militarilor ucraineni să se predea, primind în schimb celebra replică: "Duceţi-vă dracului".  În tabăra cealaltă, Kremlinul recunoaşte că nava a fost puternic avariată, fără a preciza însă cauza.

Marinarii ruși au fost evacuați de pe crucișătorul cu rachete ghidate, Moskva/Moscova, nava amiral a flotei ruse din Marea Neagră. Presa rusă a anunțat miercuri că un incendiu a detonat muniție la bord.

Articolul continuă după reclamă

Indiferent de cauza incendiului, analiștii militari spun că incidentul lovește puternic în inima marinei ruse, precum și în mândria națională. Este comparabil cu pierderea unei nave americane de război în timpul celui de-al Doilea Război Mondial sau a unui portavion în prezent.

Pe acelaşi subiect

Luptele din Insula Şerpilor. "Duceţi-vă dracului"

Treisprezece poliţişti de frontieră au murit apărând Insula Şerpilor, din Marea Neagră a anunţat în februarie Poliţia de Frontieră din Ucraina. Preşedintele Vladimir Zelenski a anunţat că cei 13 vor primi postmortem distincţia de Erou al Ucrainei.

Tot atunci, CNN a prezentat un scurt videoclip în care era redat dialogul dintre nava rusească de atac şi ucrainenii care apărau Insula Şerpilor. "Suntem o navă militară. Suntem o navă militară de război. Vă recomandăm să depuneţi armele pentru a evita o baie de sânge şi victime pe care nimeni nu şi le doreşte. Dacă nu respectaţi ordinul, vă bombardăm", a fost anunţul făcut de nava rusească. De partea cealaltă, răspunsul a fost scurt: "Duceţi-vă dracului".

Celebrul gest de sfidare al soldaților ucraineni de pe Insula Șerpilor a ajuns pe timbrele ucrainene. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a fotografiat, miercuri, cu timbrele în care apare nava rusă Moscova, înainte ca aceasta să fi fost distrusă de armata ucraineană.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Cum arăta crucişătorul Moscova, nava emblematică a marinei ruse, înainte să fie lovit de rachetele ucrainene