Antena Meniu Search
x

Galerie foto Motivul pentru care doi tineri din Australia nu mai au voie să dețină animale de companie. Doi cățeluși, salvați în ultima clipă din mâinile lor

Unui cuplu vegan din Australia i s-a interzis să dețină animale de companie după ce inspectorii de la protecţia animalelor, RSPCA, care au găsit în casa lor doi căţeluşi în stare deplorabilă din cauza dietei fără carne la care erau supuşi.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 08.05.2021, 16:38

James McKenzie și Megan Price, din Queensland, Australia, au fost acuzați că și-au neglijat cei doi căței și nu au acționat în spiritul bunăstării animalelor, atunci când i-au hrănit cu alimente strict vegane.

Cățelușii erau hrăniți cu năut și quinoa

Potrivit ABC Australia, inspectorii au descoperit că patrupezii erau hrăniți cu năut, orez și quinoa, motiv pentru care erau extrem de slăbiți. 

Mai mult, unul dintre căței era subponderal și avea dificultăți la mers, în urma unei leziuni care nu a fost tratată corect. Mai exact, cățelul s-a rănit grav atunci când a sărit de pe canapea și, în loc să fie dus la veterinar, cuplul a folosit o ”cremă făcută în casă” cu care i-a masat rana.

Inspectorii RSPCA le-au cerut proprietarilor să meargă cu câinele la un veterinar și, câteva zile mai târziu, când au venit să verifice starea lor de sănătate, au fost mințiți că cei doi pui „nu mai erau cu noi” și „au mers la Dumnezeu”. 

Cățelușii erau subnutriți și cu grave deficiențe de calciu

Cu toate acestea, inspectorii RSPCA au aflat rapid că Roo și Ula erau ascunși într-o curte și i-au luat pentru a-i duce la veterinar.

Când RSPCA a executat un mandat de percheziție la casa cuplului, inspectorii nu au găsit niciun fel de hrană pentru animale și au descoperit în schimb mâncare vegană umană.

Medicul veterinar a constatat că alimentele consumate timp de trei luni de puii de câine le-au provocat un dezechilibru nutrițional sever și că ambii cățeluși aveau deficiențe de calciu.

Prin urmare, tinerilor James McKenzie și Megan Price li s-a interzis să mai dețină animale de companie timp de trei ani și au fost obligați să plătească 8.600 de dolari în amenzi, facturi pentru veterinari și costuri legale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Motivul pentru care doi tineri din Australia nu mai au voie să dețină animale de companie. Doi cățeluși, salvați în ultima clipă din mâinile lor