Antena Meniu Search
x

Motivul pentru care OMS a ales să numească noua tulpină de coronavirus "Omicron". Au fost "sărite" două litere din alfabetul grec: "Xi" şi "Nu"

Noua tulpină de coronavirus descoperită în Africa de Sud şi Botswana a primit o denumire mai accesibilă din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

de Redactia Observator

la 29.11.2021, 11:57

Motivul pentru care OMS a ales să numească noua tulpină de coronavirus "Omicron". Au fost "sărite" două litere din alfabetul grec: "Xi" şi "Nu"
- Profimedia

Denumită iniţial după titulatura ştiinţifică, B.1.1.529, noua tulpină de coronavirus a primit vineri, 26 noiembrie, şi un "nume de scenă". OMS a ales tot o literă din alfabetul grecesc pentru a boteza noua mutaţie, "Omicron". Decizia a fost una surprinzătoare pentru că experţii internaţionali se aşteptau ca această variantă de coronavirus să poarte numele de "Xi" sau "Nu", următoarele litere din alfabet după "Alpha", "Beta", "Gamma", "Delta".

Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu a oferit o explicaţie oficială pentru alegerea numelui, însă jurnaliştii englezi susţin că au aflat motivul. Paul Nuki, editor la The Telegraph, afirmă că o sursă demnă de încredere din cadrul OMS i-ar fi relatat că litera "Xi" a fost evitată pentru nu evita orice fel de analogie cu numele preşedintelui chinez Xi Jinping. În ceea ce priveşte litera "Nu", această a fost "sărită" pentru a nu se crea o confuzie cu cuvântul "nou".     

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Motivul pentru care OMS a ales să numească noua tulpină de coronavirus "Omicron". Au fost "sărite" două litere din alfabetul grec: "Xi" şi "Nu"