Antena Meniu Search
x

Olanda, aproape să activeze planul roşu. 61 de persoane revenite din Africa de Sud, testate pozitiv: teste suplimentare pentru Omicron

E alertă de grad zero în Europa, iar Olanda ar putea intra în scenariul roşu din pricina Omicron, noua tulpină de coronavirus.

de Redactia Observator

la 29.11.2021, 11:57

Olanda, aproape să activeze planul roşu. 61 de persoane revenite din Africa de Sud, testate pozitiv: teste suplimentare pentru Omicron
- Profimedia

Potrivit Corriere della Sera, nu mai puţin de 61 de persoane care s-au aflat în avionul ce venea din Africa de Sud au fost testate pozitiv pentru coronavirus. Acum, autorităţile olandeze vor efectua o serie de investigaţii şi teste suplimentare pentru a stabili cu exactitate dacă este vorba de Omicron sau de o altă tulpină a coronavirusului. "Călătorii cu teste pozitive au fost plasaţi în izolare, într-un hotel din apropierea aeroportului. Cercetăm acum dacă printre aceste teste pozitive se regăseşte şi noua tulpină Omicron", au precizat oficiali ai Ministerului Sănătăţii din Olanda.

Toţi cei 600 de pasageri ai zborului care se întoarceau în Olanda din Cape Town au fost opriţi pe aeroportul din Amsterdam şi nu li s-a dat voie să intre în ţară până nu vor fi efectuate toate testele.

Belgia şi Israel au confirmat cazuri de infectare cu Omicron

Potrivit DailyMail, Belgia are deja doi pacienţi infectaţi cu noua tulpină de coronavrus. Ministrul Sănătăţii din Belgia, Frank Vandenbroucke, spune că primul pacient infectat cu tulpina B.1.1.529 este o persoană care s-a întors pe 22 noiembrie din străinătate şi a fost testată la intrarea în ţară. Epidemiologul şef al Belgiei a făcut un anunţ şi mai îngrijorător. Potrivit acestuia, noua formă de Covid-19 "se plimbă" deja prin Europa, dar deocamdată situaţia poate fi ţinută sub control.

Pe acelaşi subiect

Belgia nu este singura ţară europeană în care este confirmată varianta B.1.1.529, denumită Omicron. Şi Israelul a confirmat că are o persoană infectată cu noua tulpină, iar premierul Naftali Bennett a declarat vineri că se află „în pragul stării de urgență” în ceea ce privește noua variantă și că „va acționa rapid, puternic și imediat”.

Europa se închide în faţa tulpinii Omicron

Europa încearcă să ia măsuri de protecţie cât mai severe pentru ca noua variantă de coronavirus să nu se suprapună peste valul 4 al pandemiei. Astfel, Franţa a suspendat de urgenţă toate sosirile din şapte ţări.

Germania urmează să adopte o politică similară şi să nu accepte intrarea pe teritoriul său a călătorilor străini care vin din Africa de Sud. De asemenea, Italia va interzice venirile din Africa australă, o decizie pe care Comisia Europeană vrea, de altfel, să o impună la nivelul întregii Uniuni Europene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri externe » Olanda, aproape să activeze planul roşu. 61 de persoane revenite din Africa de Sud, testate pozitiv: teste suplimentare pentru Omicron