Antena Meniu Search
x

NATO spune că războiul nu trebuie să depăşească graniţele Ucrainei. Stoltenberg: "Înţeleg frustrarea lui Zelenski"

NATO înțelege frustrarea și disperarea conducerii politice și a poporului Ucrainei față de acțiunile barbare ale armatei ruse împotriva populației civile și răspunde acestei situații prin creșterea ajutorului militar acordat Ucrainei.

de Redactia Observator

la 18.03.2022, 12:08

NATO spune că războiului nu trebuie să depăşească graniţele Ucrainei. Stoltenberg: "Înţeleg frustrarea lui Zelenski"
- Profimedia

"Înțeleg frustrarea președintelui Zelenski și a poporului ucrainean, deoarece sunt victimele unui război brutal adus de invazia trupelor președintelui Putin. În același timp, trebuie să ne asigurăm că acest conflict nu scapă de sub control și nu escaladează dincolo de granițele Ucrainei", spune secretarul general NATO Jens Stoltenberg.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus acest lucru la o conferință de presă la Berlin, după o întâlnire cu ministrul german de externe Annalena Baerbock.

"Aliații NATO și-au intensificat sprijinul, oferind și sisteme de armament avansate, apărare antiaeriană și antirachetă, arme antitanc, combustibil, muniție, ceea ce este esențial pentru rezistența pe care forțele ucrainene sunt capabile să o mobilizeze împotriva forțelor ruse invadatoare. Și la reuniunea ministerială a Apărării de ieri, Aliații au declarat și s-au angajat să continue să ofere sprijin critic Ucrainei", a spus el.

El a amintit că NATO a început să sprijine activ Ucraina în 2014, când Rusia a ocupat Crimeea.

Pe acelaşi subiect

"De asemenea, am sprijinit în mod semnificativ Ucraina din 2014, de când Rusia a anexat Crimeea ilegal. De atunci, Aliații NATO și NATO au sprijinit Ucraina în multe moduri diferite. Aliații au antrenat zeci de mii de trupe ucrainene care se află acum în prima linie de luptă împotriva forțe invadatoare", a spus Stoltenberg.

Potrivit acestuia, NATO a furnizat Ucrainei sisteme de apărare antirachetă și aeriană și multe tipuri de echipamente de mulți ani.

"Așadar, Armata Ucrainei, Forțele de Apărare, este mult mai mare, mult mai puternică, mult mai bine echipată, mult mai bine antrenată, mult mai bine comandată acum decât în ​​2014. În primul rând, curajul, curajul Forțelor Armate ucrainene le-a permis. să reziste forțelor ruse invadatoare, dar, desigur, sprijinul pe care le-am oferit de mulți ani s-a dovedit a fi extrem de important și, prin urmare, continuăm să oferim sprijin Ucrainei", a spus Stoltenberg.

Război Rusia - Ucraina, ziua 23

Este a 23-a zi a invaziei rusești în Ucraina, iar sirenele continuă să răsune constant în orașele ucrainene bombardate aproape fără încetare de invadatori - țintite sunt, din nou, regiunile Rivne, Volin, Liov, Ternopil și Ivano-Frankivsk.

Între timp, încercările de a determina regimul Putin să oprească războiul continuă – Australia și Japonia au anunțat noi sancțiuni împotriva băncilor și oligarhilor ruși, iar Joe Biden și Xi Jinping urmează să aibă o discuție telefonică, vineri, inclusiv pe tema războiului din Ucraina.

Rușii au început bombardamentele și în vestul  Ucrainei, lovind, vineri, orașul Liov, aflat la aproximativ 70 de kilometri de granița poloneză.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » NATO spune că războiul nu trebuie să depăşească graniţele Ucrainei. Stoltenberg: "Înţeleg frustrarea lui Zelenski"