Antena Meniu Search
x

Volodimir Zelenski şi poporul ucrainean, propuşi pentru premiul Nobel pentru pace: "Suntem martori ai curajului poporului ucrainean"

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a fost propus pentru nominalizarea la premiul Nobel pentru pace, informează Nexta. Propunerea ar fi venit din partea unui grup de peste 30 de politicieni europeni, foști miniștri, europarlamentari și diplomați.

de Redactia Observator

la 18.03.2022, 09:50

Volodimir Zelenski, nominalizat la premiul Nobel pentru pace: "Suntem martori ai curajului poporului ucrainean"
- Profimedia

Mai mulţi membri ai Parlamentului European și foști oficiali mondiali s-au adresat Comitetului Nobel cu o scrisoare în care propun nominalizarea preşedintelui Ucrainei la premiul Nobel pentru pace.

"Asistăm la curajul poporului Ucrainei, care a îndurat acest război dezlănțuit împotriva lor de către Federația Rusă. Bărbați și femei curajoși luptă pentru păstrarea democrației și a autoguvernării. De la Volodimir Zelenski, cel care a sfidat politica şi a fost ales președinte democratic al Ucrainei la bărbatul care, cu lacrimi în ochi, își ia rămas bun de la familie pentru a lupta pentru țara lui, toată ţara s-a ridicat şi a pornit la luptă!".

În scrisoare, membrii Comitetului Nobel sunt rugați să redeschidă procedura de nominalizare pentru Premiul Nobel, aceasta fiind acum deja închisă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

"Distinși membri ai Comitetului Nobel, în lumina evenimentelor fără precedent din punct de vedere istoric, solicităm respectuos Comitetului pentru Premiul Nobel pentru Pace să redeschidă și să reconsidere procedura de nominalizare pentru Premiul Nobel pentru Pace din 2022.

Lumea este șocată de imaginile care vin din Ucraina. Milioane de familii trăiesc acum în frică, casele și mijloacele de trai fiind amenințate de bombardamente și de o armată invadatoare. Suntem martori ai curajului poporului ucrainean care rezistă acestui război purtat împotriva sa de către Federația Rusă. (...) Credem că e timpul să arătăm ucrainenilor că lumea e de partea lor, de aceea vă rugăm să luaţi în considerare redeschiderea şi prelungirea perioadei de nominalizare până la 31 martie 2022 pentru a putea nominaliza pe preşedintele Ucrainei Volodomir Zelenski şi poporul ucrainean", se arată în scrisoare.

Război Rusia - Ucraina, ziua 23

Este a 23-a zi a invaziei rusești în Ucraina, iar sirenele continuă să răsune constant în orașele ucrainene bombardate aproape fără încetare de invadatori - țintite sunt, din nou, regiunile Rivne, Volin, Liov, Ternopil și Ivano-Frankivsk.

Între timp, încercările de a determina regimul Putin să oprească războiul continuă – Australia și Japonia au anunțat noi sancțiuni împotriva băncilor și oligarhilor ruși, iar Joe Biden și Xi Jinping urmează să aibă o discuție telefonică, vineri, inclusiv pe tema războiului din Ucraina.

Rușii au început bombardamentele și în vestul  Ucrainei, lovind, vineri, orașul Liov, aflat la aproximativ 70 de kilometri de granița poloneză.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Volodimir Zelenski şi poporul ucrainean, propuşi pentru premiul Nobel pentru pace: "Suntem martori ai curajului poporului ucrainean"