Antena Meniu Search
x

Netanyahu respinge armistițiul, după ce nouă lideri Hamas au fost lichidaţi şi se gândește la o invazie la sol: „Nu vom tolera asta”

Conflictul militar din Fâşia Gaza continuă să escaladeze. Israelul a refuzat propunerea de armistiţiu a grupării Hamas şi face ultimele pregătiri pentru lansarea unei invazii la sol. Cel puţin 69 de palestinieni, dintre care 17 copii, au fost ucişi în raiduri aeriene care au avut drept ţintă poziţiile Hamas. Atacurile au venit ca o ripostă la cele peste 1500 de rachete trimise de la începutul săptămâni, ultima din postul Ramadanului.

de Redactia Observator

la 13.05.2021, 14:21

Vezi și
  • Netanyahu respinge armistitiul dupa ce 9 lideri Hamas au fost lichidaţi şi se gandeste la o invazie la sol: „Nu ne vom opri”

Cu urale de bucurie şi aplauze. Aşa au lansat membrii grupării Hamas ploaia de rachete către teritoriul israelian. 

David Saranga, Ambasadorul Israelului în România: Atunci când vorbim de 130 de rachete lansate în 10 minute, niciun aparat nu poate opri acest baraj, această ploaie de rachete. 

Gruparea Hamas ar fi cerut încetarea conflictului militar după ce nouă generali printre care şi comandatul din oraşul Gaza au fost ucişi în atacurile israeliene. Premierul Netanyahu ar fi refuzat armistiţiul după ce armata a ucis membrul cu gradul cel mai înalt din 2014 şi până acum şi a anunţat că ar putea urma o invazie la sol. 

În tot acest timp în mai multe oraşe din Israel au continuat ciocnirile violente între arabi, evrei şi forţele de ordine. Au fost incendiate maşini, sinagogi şi moschee, atacate forţe de ordine şi răniţi civili nevinovaţi. Cel puţin 370 de oameni au fost arestaţi. 

Pe acelaşi subiect

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului: Este ceva ce nu putem accepta. Este anarhie! Nimic nu justifică linşarea arabilor de către evrei şi nimic nu justifică linşarea evreilor de către arabi. Nu vom tolera asta. 

Conflictul a luat amploare chiar în ultima săptămână a postului Ramadanului, cea mai importantă sărbătoare pentru musulmanii de pretutindeni. 

De la Bucureşti, Ministerul Afacerilor Externe le-a recomandat românilor să nu călătorească în Fâşia Gaza şi să evite total călătoriile în Ierusalim. Cei care plănuiau vacanţe în Israel, începând cu 23 mai, când se deschideau graniţele ţării, sunt sfătuiţi să mai aştepte. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Netanyahu respinge armistițiul, după ce nouă lideri Hamas au fost lichidaţi şi se gândește la o invazie la sol: „Nu vom tolera asta”