Antena Meniu Search
x

New Orleans, în calea urganului Barry. 10.000 de oameni au primit ordin de evacuare

În Golful Mexic se formează, chiar în aceste ore, primul uragan al sezonului, care ar putea lovi statul american Louisiana. Măsuri de protecţie fără precedent au fost luate la New Orleans, oraşul devastat, şi în 2005, de uraganul Katrina. 10.000 de oameni au primit deja ordin de evacuare.

de Redactia Observator

la 13.07.2019, 10:43

Vezi și

În Golful Mexic se formează, chiar în aceste ore, primul uragan al sezonului, care ar putea lovi statul american Louisiana. Măsuri de protecţie fără precedent au fost luate la New Orleans, oraşul devastat, şi în 2005, de uraganul Katrina. 10.000 de oameni au primit deja ordin de evacuare. În acest timp, un alt stat, Hawaii, se confruntă cu alte efecte ale schimbărilor climatice: un uriaş incendiu de vegetaţie.

Furtuna, botezată Barry, va fi un test decisiv pentru lucrările făcute la New Orleans după dezastrul din 2005. Toate ecluzele au fost închise, iar digurile au fost întărite în jurul oraşului, situat sub nivelul mării.

Meteorologii spun că Barry va aduce rafale de 120 de kilometri pe oră. Dar, la fel ca în 2005, marele pericol nu este vântul, ci ploile puternice, care pot provoca inundaţii. Mai ales că, după alte furtuni, nivelul fluviului Mississippi este deja mai ridicat decât cel normal.

Localnicii au făcut rezerve de hrană şi apă potabilă şi şi-au protejat casele cu saci de nisip. 10.000 de oameni au primit deja ordine de evacuare. Iar turiştii au luat cu asalt aeroporturile, ca să plece cât mai repede.

Uraganele tot mai frecvente şi puternice sunt, potrivit experţilor, un efect al schimbării climei globale. Dar nu singurul.

În alte regiuni, seceta şi vântul puternic sporesc riscul incendiilor de vegetaţie şi fac misiunea pompierilor mult mai dificilă. Aşa se întâmplă pe o insulă din Hawaii, arhipelagul american din Pacific. Sute de oameni au fost evacuaţi din cauza unui incendiu care s-a extins pe 4000 de hectare. Oprah Winfrey, care are o proprietate în zonă, i-a deschis porţile, pentru a înlesni evacuarea şi a primit mulţumirile autorităţilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » New Orleans, în calea urganului Barry. 10.000 de oameni au primit ordin de evacuare