Antena Meniu Search
x

NOAPTE DE COŞMAR în Italia. Centrul ţării, ZGUDUIT de trei seisme puternice, urmate de zeci de replici. Mii de persoane au petrecut noaptea afară, în ploaie (FOTO, VIDEO)

Mii de oameni din zonele afectate de cele trei cutremure produse în centrul Italiei au petrecut noaptea trecută în stradă, adăpostindu-se în maşini sau în adăposturi improvizate, informează site-ul rainews.it.

Mii de oameni din zonele afectate de cele trei cutremure produse în centrul Italiei au petrecut noaptea trecută în stradă, adăpostindu-se în maşini sau în adăposturi improvizate, informează site-ul rainews.it.

După primul cutremur, care a avut magnitudinea de 5,4, nimeni nu a mai vrut să intre în case, iar asta a însemnat evitarea de perderi de vieţi omeneşti, ţinând cont de faptul că după câteva ore s-a produs un alt seism, mai puternic, cu o magnitudine de 5,9..

Un al treilea cutremur, cu magnitudinea 4,6, s-a produs la ora locală 23.42 (00.42 ora României), la două ore şi jumătate după cel cu magnitudinea 5,9 şi la 5 ore şi jumătate după primul.

Cutremurul a fost resimţit puternic în tot centrul Italiei, inclusiv la Roma, unde sediul Ministerului de Externe şi alte clădiri guvernamentale au fost evacuate.

Toate aceste cutremure au fost urmate de numeroase replici, numai 20 înregistrându-se după cel mai puternic dintre ele, cel de 5,9 grade, scrie sursa citată.

"Multe case s-au surpat, satul nostru s-a terminat", a declarat pentru televiziune Marco Rinaldi, primarul din Ussita, o localitate afectată, precizând că probabil nu există victime.

"Al doilea cutremur a fost lung, a fost teribil. Am simţit multe cutremure, dar acesta a fost cel mai puternic. Din fericire, toată lumea era deja afară, după primul" seism, a adăugat el.

La Roma, lustre, ferestre şi uşi au vibrat, iar oameni au ieşit pe stradă. Potrivit presei, impozantul sediu al Ministerului de Externe a fost evacuat pentru o scurtă perioadă de timp.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Rainews.it notează că o persoană a fost rănită în localitatea Visso, iar alte opt în localitatea Fabriano.

Astăzi, şcolile vor fi închise în localităţile L'Aquila, Assisi, Foligno, Bastia umbria, Perugia, Camerino, Teramo, Terni şi Ascoli Piceno.

Această zonă este foarte aproape de regiunea Amatrice, care a fost devastată pe 24 august de un cutremur violent soldat cu aproape 300 de morţi, şi de L'Aquila, unde un puternic cutremur a ucis peste 300 de oameni în 2009.

Este vorba despre o zonă muntoasă, cu numeroase cătune izolate, în care accesul este uneori dificil în vederea efectuării unor verificări, cu atât mai mult în contextul în care miercuri seara ploua în regiune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » NOAPTE DE COŞMAR în Italia. Centrul ţării, ZGUDUIT de trei seisme puternice, urmate de zeci de replici. Mii de persoane au petrecut noaptea afară, în ploaie (FOTO, VIDEO)