Antena Meniu Search
x

Nou record de infectări cu coronavirus în India. Carantina a fost prelungită în capitala New Delhi

India a înregistrat duminică aproape 350.000 de noi cazuri de Covid-19 în 24 de ore, un record mondial. Autorităţile locale au decis să prelungească cu o săptămână crantina la New Delhi.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 25.04.2021, 13:17

India
Nou record de infectări cu coronavirus în India - Profimedia
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

India, o ţară cu 1,3 miliarde de locuitori, înregistrează o creştere puternică a epidemiei - cu 349.691 de noi contaminări duminică. Bilanţul zilnic al morţilor din cauza covid-19 a crescut, de asemeneam cu 2.767 - un ”record” naţional de la începutul epidemiei.

”Am decis să prelungim cu o săptămână izolarea. Ravagiile noului coronavirus continuă şi nu există răgaz​”, a anunţat ministrul-şef al Delhi Arvind Kejriwal.

Capitala indiană, care are 20 de milioane de locuitori, este cea mai afectată aglomeraţie de epidemie. O carantină pe o perioadă de o săptămână a fost impusă de luni, cu scopul de a scădea presiunea asupra spitalelor, care se confruntă cu o gravă criză de oxigen.

În cursul zilei de vineri 20 de pacienți în stare critică au murit într-un spital din Delhi, după ce rezervele de oxigen au întârziat timp de șapte ore, susține dr. DK Baluja, director medical la Jaipur Golden Hospital.

Pe acelaşi subiect

"S-a întâmplat noaptea trecută. Tot ce am avut s-a epuizat. Oxigenul nu a mai fost dat la timp. Trebuia să ajungă la ora 17.00 dar a venit noaptea târziu. Oamenii care erau în stare critică aveau nevoie de oxigen", a declarat doctorul.

Situaţia ajunsă la limită scoate din nou la iveală vechimea sistemului indian al sănătăţii, în timp ce furia creşte împotriva presupusei lipse de pregătire a Guvernului federal împotriva acestui val al epidemiei.

Cenzura pe Twitter

Twitter a confirmat duminică faptul că a cenzurat, la cererea autorităţilor indiene, zeci de tweeturi care critică Guvernul.

”Atunci când primim o cerere care poate fi primită legal, o examinăm prin prisma regulilor Twitter şi legilor locale”, a anuţat într-un comunicat Twitter.

Unele tweeturi erau postate de către aleşi din opoziţie, care denunţau slăbiciunea resurselor în spitale, în care pacienţi au murit din cauza unei penurii de oxigen. Inclusiv o unitate medicală a cerut ajutor pe Twitter de la Guvern, într-o încercare disperată de a face rost de oxigen. 

"Ajutor SOS urgent. Mai avem mai puțin de 2 ore de oxigen. Suntem disperați. Avem peste 135 de pacienți cu COVID pe ventilatoare", au postat reprezentanții spitalului Moolchand.

India a înregistrat în ultimele şapte zile peste două milioane de contaminări cu noul coronavirus - reprezentţnd o creştere cu 58% faţă de săptămâna precedentă, potrivit news.ro.

New Delhi nu este singura aglomeraţie indiană plasată în prezent în carantină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Nou record de infectări cu coronavirus în India. Carantina a fost prelungită în capitala New Delhi