Antena Meniu Search
x

Update Situație critică în India, spitalele sunt în criză de oxigen: "Ajutor SOS urgent. Mai avem mai puțin de 2 ore de oxigen. Suntem disperați"

India a raportat, în cursul zilei de sâmbătă, 346,786 de noi cazuri de COVID-19, a treia zi consecutiv în care țara setează un record mondial în ceea ce privește numărul de îmbolnăviri, de la izbucnirea pandemiei de coronavirus.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 24.04.2021, 17:52

  • În ultimele 24 de ore au murit 2.624 de pacienți infectați cu SARS-CoV-2, în India
  • Medicii din capitala Delhi sunt nevoiți să refuze pacienți la internare
  • Poliția păzește rezervoarele de oxigen de persoanele care încearcă să le fure

Creșterea bruscă a cazurilor de COVID-19 devastează comunitățile din India și spitalele, scrie CNN. Personalul medical în desfășoară activitatea în condiții extreme, pentru că toate lipsesc - paturi de terapie intensivă, medicamente, oxigen și ventilatoare. Potrivit sursei citate, trupurile neînsuflețite se adună în morgi și crematorii.

În cursul zilei de vineri 20 de pacienți în stare critică au murit într-un spital din Delhi, după ce rezervele de oxigen au întârziat timp de șapte ore, susține dr. DK Baluja, director medical la Jaipur Golden Hospital.

"S-a întâmplat noaptea trecută. Tot ce am avut s-a epuizat. Oxigenul nu a mai fost dat la timp. Trebuia să ajungă la ora 17.00 dar a venit noaptea târziu. Oamenii care erau în stare critică aveau nevoie de oxigen", a declarat doctorul.

Spital din India, pe Twitter: "Suntem disperați. Avem peste 135 de pacienți cu COVID pe ventilatoare"

Spitalul încearcă acum să adune de pe unde poate mai mult oxigen, din cauza faptului că nu a primit rezerve în dimineața zilei de sâmbătă. "Mai avem cam 15-20 de minute de oxigen. Ar putea dura ore până aducem un alt rezervor", le-a spus acesta reporterilor de la CNN.

Spitalele din Delhi se confruntă cu o criză de oxigen, după valul de infectări din ultimele două săptămâni. În cursul acestei zile, o unitate medicală a cerut ajutor pe Twitter de la guvern, într-o încercare disperată de a face rost de oxigen. "Ajutor SOS urgent. Mai avem mai puțin de 2 ore de oxigen. Suntem disperați. Avem peste 135 de pacienți cu COVID pe ventilatoare", au postat reprezentanții spitalului Moolchand.

Capitala Indiei a raportat 24.331 de cazuri de COVID-19 în cursul zilei de vineri, și 348 de decese cauzate de SARS-CoV-2, potrivit buletinului oficial. De la începutul pandemiei s-au infectat peste 16.6 milioane de indieni.

COVID-19 în India. Bolnavi pe moarte zac pe tărgi în fața spitalelor copleșite de numărul record de infecții

Bolnavi pe moarte sunt lăsați să zacă afară, pe tărgi, din cauza supraaglomerării spitalelor indiene, în ziua în care India a raportat, pentru a doua zi consecutiv, cel mai mare număr de contaminări zilnice cu Covid-19 din lume. Medicii din Delhi sunt nevoiți să refuze pacienți la internare și poliția păzește rezervoarele de oxigen de cei care încearcă să le fure.

Doctorilor din orașul de 29 de milioane de locuitori nu le mai ajung paturile pentru bolnavi, iar poliția a fost chemată în jurul spitalelor pentru a împiedica jefuirea rezervoarelor cu oxigen, scrie Daily Mail.

Sky News a surprins imagini cu zeci de oameni întinși pe tărgi în afara unui spital supraaglomerat din capitala țării. Potrivit imaginilor transmise live, cel puțin 3 cadavre au fost văzute când erau scoase pe ușile din față ale spitalului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Situație critică în India, spitalele sunt în criză de oxigen: "Ajutor SOS urgent. Mai avem mai puțin de 2 ore de oxigen. Suntem disperați"