Antena Meniu Search
x

Video Imagini de coșmar în India. Bolnavi pe moarte zac pe tărgi în fața spitalelor copleșite de numărul record de infecții cu Covid-19

Bolnavi pe moarte sunt lăsați să zacă afară, pe tărgi, din cauza supraaglomerării spitalelor indiene, în ziua în care India a raportat, pentru a doua zi consecutiv, cel mai mare număr de contaminări zilnice cu Covid-19 din lume. Medicii din Delhi sunt nevoiți să refuze pacienți la internare și poliția păzește rezervoarele de oxigen de cei care încearcă să le fure.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 23.04.2021, 18:39

Bolnavi pe moarte zac pe tărgi în fața spitalelor copleșite de numărul record de infecții cu Covid-19
Bolnavi pe moarte zac pe tărgi în fața spitalelor copleșite de numărul record de infecții cu Covid-19 - Sky News/Profimedia

Infecțiile zilnice au ajus în India la 332.730, în creștere față de 314.835, în ziua de joi, când India a depășit un record stabilit de Statele Unite în luna ianuarie. Totodată, au fost raportate alte 2.263 de decese - deși se crede că cifra reală este de până la zece ori mai mare.  

Delhi a înregistrat peste 26.000 de cazuri noi de Covid-19 și 306 de decese, aproximativ un deces la fiecare cinci minute, cel mai rapid ritm de când a început pandemia.

Bolnavii refuzați la poarta spitalelor, poliția păzește tancurile cu oxigen

Doctorilor din orașul de 29 de milioane de locuitori nu le mai ajung paturile pentru bolnavi, iar poliția a fost chemată în jurul spitalelor pentru a împiedica jefuirea rezervoarelor cu oxigen, scrie Daily Mail.

Sky News a surprins imagini cu zeci de oameni întinși pe tărgi în afara unui spital supraaglomerat din capitala țării. Potrivit imaginilor transmise live, cel puțin 3 cadavre au fost văzute când erau scoase pe ușile din față ale spitalului.

Dar, în timp ce statele din nord, precum Gujurat, Rajasthan și Uttar Pradesh se confruntă cu rate de infecție cu coronavirus de patru ori mai mari decât cele din primul val, altele din sud, cum ar fi Andrha Pradesh, și în nord-estul îndepărtat, precum Assam, nu au ajuns în acest punct dramatic, prin urmare nici nu au impus restricții populației.

Explozia cazurilor Covid-19 în India, nici pe departe la final

Acest lucru sugerează că, deși cifrele totale pentru India sunt colosale, acestea ar putea continua să urce și mai mult, punând mai multă presiune pe sistemul de sănătate oricum depășit al țării.

Marea Britanie a interzis astăzi călătoriile dinspre India, pe fondul temerilor că o nouă variantă face ca virusul să se răspândească mai repede și să lovească tinerii mai puternic. 

Prof. James Naismith, de la Universitatea din Oxford, a declarat pentru MailOnline: „Ceea ce se întâmplă în India este o ilustrare clară a ravagiilor pe care le face răspândirea rapidă a virusului; asistența medicală copleșită și persoanele vulnerabile care se sufocă până la moarte în ambulanțe, așteaptând ajutor”.

„Marea Britanie a evitat soarta care a lovit India (și multe alte țări pe care nu le vedem la televizor) datorită acțiunii guvernelor noastre și a fiecăruia dintre noi care a purtat o mască, s-a distanțat, s-a spălat pe mâini și s-a izolat când a fost bolnav”, a mai spus el. 

13 morți într-un incendiu izbucnit într-un spital Covid

Cel puţin 13 oameni au murit după ce un incendiu a izbucnit la secţia de terapie intensivă a unui spital Covid-19 din apropiere de Mumbai.

Incendiul, care a izbucnit vineri, a fost stins şi patru supravieţuitori au fost mutaţi în spitalele din zonă.

Miercuri, 22 de pacienți au murit miercuri într-un spital din vestul Indiei, după o întrerupere a alimentării cu oxigen cauzată de un rezervor defect.

Cel puțin nouă pacienți cu coronavirus au murit într-un incendiu anterior într-un spital din Mumbai, pe 26 martie.  

Focarul scăpat de sub control al Indiei este pus pe seama unei noi variante de coronavirus, dar şi a legislaţiei care, în ultimele luni, a permis adunări mari de persoane, în scop politic şi religios.

Crematoriile se topesc din cauza numărului mare de cadavre

Cuptoarele de incinerare, pe bază de gaz și lemne de foc, de la un crematoriu din statul Gujarat, din vestul ţării au funcționat atât de mult, fără pauze, în timpul pandemiei de COVID-19, încât părțile metalice au început să se topească.

"Lucrăm non-stop la o capacitate de 100% pentru a incinera cadavrele la timp", a declarat pentru Reuters Kamlesh Sailor, președintele trustului care conduce crematoriul din orașul Surat.

Cu spitalele pline, fără oxigen și puține medicamente rămase pe stoc, sistemul sanitar este la punctul de rupere. Tot mai multe orașe importante raportează un număr mult mai mare de incinerări și înmormântări în conformitate cu protocolul pentru COVID-19 decât numărul oficial al morților de COVID-19, relatează Reuters.

India a administrat până acum aproape 130 de milioane de doze de vaccin, cele mai multe din lume după SUA și China. Cu toate acestea, cu o populație de 1,38 miliarde, acest lucru înseamnă totuși că doar 8% dintre oameni au primit cel puțin o doză.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Imagini de coșmar în India. Bolnavi pe moarte zac pe tărgi în fața spitalelor copleșite de numărul record de infecții cu Covid-19