Antena Meniu Search
x

Galerie foto O actriţă din "Sex and the City", în greva foamei în faţa Casei Albe. Cynthia Nixon cere un armistiţiu permanent în Gaza

Actriţa Cynthia Nixon, celebră pentru rolul său din serialul Sex and the City, a intrat în greva foamei şi protestează în faţa Casei Albe, alături de alţi manifestanţi, cerând un armistiţiu permanent în Fâşia Gaza, scrie news.ro.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 28.11.2023, 16:12

Foarte angajată în diverse cauze, actriţa a intrat într-o grevă a foamei de cinci zile împreună cu alţi activişti - între care se află şi mai mulţi aleşi -, susţinuţi de mai multe asociaţii.

"Facem această grevă a foamei pentru a pune în lumină acţiunile preşedintelui Joe Biden", a declarat luni un reprezentant democrat al statului New York, Zohran Mamdani.

"Acţiunile preşedntelui Joe Biden sunt cele care conduc la bombardarea palestinienilor, la înfometarea lor. Ne înfometăm şi noi înşine, pentru a face vizibil ceea ce este adesea şters, şi anume experienţa palestiniană", a denunţat el.

"Aceste morţi n-au nimic banal"

Pe acelaşi subiect

"În şapte săptămâni, Israelul a omorât mai mulţi civili pe o minusculă fâşie de pământ decât au fost ucişi în 20 de ani în tot Afganistanul", denunţă Cynthia Nixon.

"Nu mai pot să văd oameni justificându-se spunând că pierderile civile sunt o consecinţă normală a războiului. Aceste cifre n-au nimic banal. Aceste morţi n-au nimic banal", a tunat ea şi i-a cerut preşedintelui Joe Biden să dea dovadă de "empatie".

Statele Unite urmează să trimită în Egipt trei aviaone militare încărcate cu ajutoare umanitare destinate Fâşiei Gaza - începând de marţi - au anunţat oficiali de la Casa Albă.

Cynthia Nixon - angajată în politică de mai mulţi ani şi o apropiată de ideile lui Bernie Sanders - a candidat în alegerile primare democrate de la New York în 2016, însă a fost înfrântă şi nu a devenit guvernatoarea acestui stat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi merge să votaţi la toate alegerile în acest an?

Observator » Stiri externe » O actriţă din "Sex and the City", în greva foamei în faţa Casei Albe. Cynthia Nixon cere un armistiţiu permanent în Gaza