Antena Meniu Search
x

Video Micuța Abigail, eroină la doar 4 anișori, s-a întors acasă. A fugit din fața gloanțelor în timp ce părinții erau uciși de teroriștii Hamas

Război Israel - Hamas. Armistiţiul dintre Israel şi Hamas a fost prelungit cu două zile, pentru a permite eliberarea mai multor ostatici. Este vestea care aduce speranţă pentru zeci de familii care trăiesc un coşmar de aproape două luni. 39 de cetăţeni israelieni au fost eliberaţi în ultimele 3 zile. Printre ei micuţa Abigail, devenită simbol al masacrului de pe 7 octombrie. La doar 4 ani şi-a văzut părinţii ucişi de Hamas.

de Redactia Observator

la 27.11.2023, 22:25

Vezi și

Coşmarul a luat sfârşit ieri pentru Abigail Edan. După 50 de zile de captivitate, fetiţa cu păr cârlionţat, care a împlinit patru ani în captivitate, a devenit simbolul războiului şi al mişcării civile pentru aducerea ostaticilor acasă.    

  • Ella Mor, mătuşa lui Abigail Idan: A ajuns la spital, este supusă unui control şi avem grijă de ea. Vreau să le mulţumesc tuturor pentru iubire şi susţinere. Este minunat şi vă mulţumesc foarte mult! Vreau să vă spun că are o familie care va avea grijă de ea, aşa că nu trebuie să vă îngrijoraţi. 

Pe 7 octombrie Abigail şi-a văzut ambii părinţi ucişi de militanţii Hamas

Se afla chiar în braţele tătălui său. Acoperită în sângele celui care a protejat-o până în ultima clipă, Abigail a fugit la vecini. Fraţii săi, de 6 şi 10 ani, au scăpat nevătămaţi după ce s-au ascuns într-un dulap timp de 14 ore. De aici a fost răpită de terorişti. Este acum alături de mătuşa ei, iar oficalii isaelieni promit că o vor ajuta.    

Pe acelaşi subiect
  • Benjamin Netanyahu, premierul Israelului: Am vorbit cu președintele Joe Biden cu mare emoție despre fetița Abigail. Ce bucurie să o văd alături de noi. Dar, pe de altă parte, ce păcat că ea se întoarce la realitatea de a nu avea părinți. Nu are părinți - dar are o întreagă națiune care o îmbrățișează și ne vom ocupa de toate nevoile ei.

La fel ca Abigail, Emily, o altă fetiţă devenită simbol al tragediei de pe 7 octombrie s-a revăzut acum şi cu sora ei cea mare. Ghemuite pe podea, strângându-se la piept una pe cealaltă, Emily şi sora ei încearcă să recupereze ce au pierdut - timpul împreună. 

Emily a împlinit vârsta de 9 ani acum 10 zile, când încă era capturată de către teroriști

Acum, familia ei plănuiește să-i organizeze cea mai mare petrecere. Lacrimi de bucurie au curs şi în familia Mayei Regev, care a fost răpită de către teroriștii Hamas pe 7 octombrie. Maya Se afla la festivalul de muzică Nova și a fost împușcată în picior, în timp ce încerca să scape de furia Hamas. Timp de 50 de zile, a stat în captivitate fără îngrijiri medicale. 

Fericire este şi în familia lui Sharon Avogdori. Ea şi fiica ei au fost eliberate. Ambele, potrivit unor surse Observator, au şi cetăţenie română. Dintre cei nouă copii eliberaţi aseară, şase au rămas orfani de un părinte după atacul terorist. Unii dintre cei răpiţi au povestit că au murit de foame în captivitate. Este cazul lui Keren Munder şi a familiei - zile întregi au trăit doar cu o lipie. 

Ultimul grup de 11 israelieni ar trebui să ajungă acasă

 În total, 40 de cetăţeni israelieni au fost eliberaţi în cele 3 zile de armistiţiu. Ca parte a unui acord separat, teroriştii Hamas au mai lăsat să plece 17 cetăţeni thailandezi, un filipinez şi un rus, pe care au anunţat că l-au eliberat special pentru Vladimir Putin. Înţelegerea între autorităţile de la Tel Aviv şi Hamas a prevăzut şi eliberarea a peste 100 de prizonieri palestineni. 

Cel puţin 180 de oameni sunt în continuare în captivitate, printre ei şi patru cetăţeni români. Hamas spune că de 40 dintre ei nici nu ştie unde sunt. La presiunea Statelor Unite, armistiţiul a fost prelungit cu încă două zile.  

  • JOE BIDEN, preşedintele SUA: Este liberă, şi Jill, eu şi foarte mulţi americani ne rugăm ca ea să fie bine. Vom continua să facem presiuni şi ne aşteptăm ca şi alţi americani să fie eliberaţi. Nu ne vom opri să acţionăm până când fiecare ostatic se întoarce la cei dragi. 

La schimb cu ostaticii, din închisorile israeliene au fost eliberaţi peste 100 de prizonieri palestineni. 

Acuzat că permite pe platforma X, fostă Twitter, amplificarea urii împotriva evreilor, Elon Musk a ajuns azi în Israel. Îmbrăcat cu vestă antiglonț, cel mai bogat om din lume a vizitat alături de premierul Netanyahu unul dintre kibbutz-urile luate cu asalt de Hamas. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Micuța Abigail, eroină la doar 4 anișori, s-a întors acasă. A fugit din fața gloanțelor în timp ce părinții erau uciși de teroriștii Hamas