Antena Meniu Search
x

O cisternă cu 100.000 de somoni vii s-a răsturnat chiar pe marginea unui pârău. Peştii au ajuns în apă şi au supravieţuit

O cisternă care transporta peste 100.000 de somoni vii s-a răsturnat săptămâna trecută în albia unui pârâu, eliberând în apă zeci de mii de puieţi. Accidentul s-a petrecut în statul american Oregon, lângă pârâul Lookingglass, scrie BBC.

de Redactia Observator

la 04.04.2024, 13:03

O cisternă cu 100.000 de somoni vii s-a răsturnat pe marginea unui pârău. Peştii au ajuns în apă şi au supravieţuit
O cisternă cu 100.000 de somoni vii s-a răsturnat pe marginea unui pârău. Peştii au ajuns în apă şi au supravieţuit - Departamentul piscicol din Oregon

Somonul din specia Chinook denumit şi King (n.r. Rege) era adus de la o crescătorie din nordul statului, pentru a fi eliberat în râul Imnaha, unde numărul lor a scăzut. 

 100.000 de somoni vii s-au vărsat dintr-o cisternă. Au populat pârâul greşit

Şoferul, care a suferit răni ușoare, a pierdut controlul la un viraj periculos, iar camionul s-a rostogolit în albia pârâului. 

Peste 25.000 de pești de aproximativ doi ani au muri în interiorul cisternei sau pe malul pârâului iar alţi aproximativ 77.000 de pești au ajuns în Pârâul Lookingglass.

Pe acelaşi subiect

Somonii își petrec cea mai mare parte a vieții în ocean, dar se întorc în râurile cu apă dulce pentru a depune icre. 

Mulți sunt crescuți în incubatoare de la ferme piscicole administrate de stat iar apoi sunt eliberați în ape în cadrul unui proiect guvernamental destinat pescuitului.

Oficialii au spus că pierderea reprezintă aproximativ 20% din peștele pe care intenționau să-l elibereze în acest an în râul Imnaha 

Cei 77.000 de peşti puieţi vor duce cel mai probabil la întoarcerea a aproximativ 350-700 de adulți în Pârâul Lookingglass, potrivit experţilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » O cisternă cu 100.000 de somoni vii s-a răsturnat chiar pe marginea unui pârău. Peştii au ajuns în apă şi au supravieţuit